Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Délka filtrace vody v bazénu

Od: macvac odpovědí: 7 změna:

Syn mi tvrdí že filtrace vody v bazénu má být zapnuta po celou koupací sezónu.Já si myslím že by stačilo ji zapnout na 12hodin denně. Syn provádí pravidelnou kontrolu pH a dává tam všechnu potřebnou chemii. Voda je čístá tak myslím že 12 hodin by stačilo. Napište prosím vaše zkušenosti .Dík.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
Dobrý den, je zbytečné mít zapnutou filtraci po celou sezónu. Dokonce při koupání by měla být vypnuta. Záleží na velikosti bazénu a na výkonu filtrace, za jak dlouho se voda přefiltruje. Někdy je to tři hodiny, někdy pět. Já filtruji ráno a večer. Filtrovat neustále je nesmysl u běžného zahradního bazénu při normální vytíženosti.

olinl
hodnocení

1x

Bazenář od Mountfieldu mi už v éře začátků bazenů v ČR říkal, že se voda dvakrát za den musí protlačít filtrací(kartuš, písek). Známí co mají bazen pouští filtraci+dezinfenkci(elektrolýza soli) od půlnoci do sedmi do rána. Jinak: Jak dlouho musí b/...

doplněno 04.08.23 21:35:

Jak píše denny-je potřeba znát množství vody v bazénu a výkon "vodního"čerpadla.

hodnocení

0x
Dobrý den. 4 hodiny ráno a 4 večer.
Například 6:00 - 10:00 a pak 18:00 - 22:00.

riva
hodnocení

0x

Když je krytý (třeba i plachtou), tak stačí kratší doba, protože hmyzáci se nestačí utopit a potopit. U nás to je tak 12 hodin, ale kdybych neměl elektřinu "zadarmo" (fotovoltaika), tak čas zkrátím.

gill
Bezna piskova filtrace ma 6-9 m3/hodinu - ta moje a ma prikon okolo 280W - kolik m3 ty mas bazen?
macvac
hodnocení

Filtrace 150 W-písková. Bazén kulatý 3,15 m krát 90 cm.

olinl

macvac-objem vody máš cca 7 m³, teď už jen ten údaj v litrech/m³ přes čerpadlo..

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]