Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Příspěvek na bydlení online občanka

Od: lolololo odpovědí: 5 změna:
Když vyplňuju příspěvek na bydlení online tak tam je kolonka dokládané dokumenty a elektronické přílohy. Prý mám doložit občanský průkaz, ale nikde tam nepíšou jak? To to mám prostě jenom vyfotit a stačí jim to? To samé i s nájemní smlouvou.. Nerozumím tomu, nebo se to má nějak oskenovat? Já doma skenr nemám, prosím poraďte mi. Děkuju.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Zavedení, tedy poprvé zajděte osobně. Nezapomeňte žádný dokument. A až s úřednicí se domluvíte o dalším postupu. *hej* Chcete peníze? Chcete! Tak udělejte něco více než chvíli na zadku u počítače.

hodnocení

0x

Nemáte špatné informace? Pro zajímavost jsem se díval na podmínky podání žádosti a o občance se tam nic nepíše. V poučení je uvedeno, že žádost můžete poslat prostřednictvím Identity občana nebo datovou schránkou. Přílohy můžete vyfotit a poslat ve formátu .jpg.

sedona
hodnocení

0x

Podival jsem se na video a z nej vychazi:

1) obcanku neni ptreba dokladat. Coz mi pripadne logicke, svoji identitu zadatel prokaze pres BankID/ identitu obcana / datovou schranku

2) video jasne uvadi, ze dokumenky maji byt v podobe scanu (tj. pdf) nebo fotky (tj. jpg)

Takze z videl bych to tak, ze kdo nema scaner poridi fotky najemni smlouvy (ty bych vlozil do Wordu a ten ulozil jako pdf), obcanku bych nedokladal.

op
hodnocení

0x

OP jsem letos v dubnu vůbec nijak nedokládal.Ostatní stačí jen nafotit a vložit.Oni si ty údaje stejně ověřují.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]