Nejste přihlášen/a.
Příště obrázek otoč, ať nemusíme u toho ležet (máš tam na to ikony). Garáž evidentně není dodělaná (vrata, okna vypadají že nejsou upevněná, omítky, podlaha), tak nemůžeš chtít kolaudaci. A kolaudace se dělá podle projektu. Jo a ta čeština nic moc, kontroluj po sobě než to odklepneš.
smackone - čeština je každého vizitka, "chytráku". Jestli jsi vidlák, tak klidně tak pokračuj. A nyní vidím, podle tvých ostatních reakcí, že jsem se nespletl.
[ Obsah příspěvku byl skryt moderátorem @kapkanadeje z důvodu porušení pravidel poradny. ]
Tak tam udělej vrata z OSB desky a nazdar...splníš podmínku uřadu...kdyby to nemělo výplně otvorů tak se to dle mě...posuzuje jako přístřešek...garáž musí mít nějaké parametry
spíše se divím že ouřadové s Vámi vůbec komunikují u nás před lety v obci chodily kontroly ...dělalo se nové zaměřování,digitalizace...a přitom zjistili že mám-dle jejich vyjádření černou stavbu bez kolaudace...hospodářskou budovu-garáž-vedle dvě místnosti a nahoře pod střechou takový prostor na seno-a bububu...černá stavba..hodně metrů plochy takže se to nedalo uznat jako nějaká kůlna...hrozila velká pokuta a ještě se tam mluvilo o sbourání...já tvrdil že to kolaudaci má...oni že u nich nic není a je to černota-oháněli se paragrafy..-moc do smichu mi nebylo...domek a hospodářskou stavěli rodiče mojí ženy takže já u kolaudace samozřejmě nebyl...ale na rozdíl od ouřadů jsem věděl že mám veškerou dokumentaci ke stavbě s kdejakým účtem-na to byl tchán a tchýně pedanti...za což jim moc děkuji... a kdysi jak jsem si to prohlížel tak tam něco bylo k té budově/černé stavbě...takže jsem se znova ponořil do čtení zažloutlých a hlavně za ty roky už hodně vetchých papírů a našel ručně psaný list kde bylo napsáno že proběhla kolaudace té budovy s datumem a razítkem národního výboru s podpisem nějakého tehdejšího vedoucího pracovníka...takže jsem s tím naklusal na úřad a byl klid...najednou vše šlo...ale kdybych ten papír neměl tak kdo ví jak by to celé dopadlo
To je ale v podstatě logické.
Dokládat máte Vy, jako majitel nemovitosti.
Samozřejmě, většina lidí by to nedohledala...a na každé vesnici je skutečných černých staveb strašně moc..
ano, stavební úřad...ostatním je potom prd...až to bude zkolaudovaný tak to bude zajímat i katast a finančak
ty v tom máš asi hodně velkej guláš co?... Když se to zkolauduje, musíš to mít napsaný na katastru jako nemovitost...když máš nemovitost platíš z ní daň...proto to zajímá finančák... a je úplně jedno jestli to bude přístřešek nebo garáž...postup je stejný
ale ty nerešíš barák a pozemek...ty řešíš novou, do dnešní doby nezkolaudovanou stavbu = garáž, která v katastru jako budova na pozemku není zanesená...a tu musíš zapsat a platit z ní daň
Už se nekolauduje.
Nějaká ohláška na kůlnu a hotovo.
@id: Nic o tom nevíte. Od roku 2018 už v běžných případech kolaudace vůbec neprobíhá.
mmr.cz/...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.