Nejste přihlášen/a.
V Jednotě COOP jsem koupil asi dvě kila těchto divných brambor.
Byly poměrně měkké a zvláštní bylo, že když se zmáčkly, tak slupka praskla a oddělila se od brambory, jako by byly vařené. Bramobry jsem usmažil na sádle a chutnaly docela dobře.
Ale to jejich "chování" za syrova bylo divné. Co se jim tak mohlo stát?
Jsou to prostě loňské brambory - zřejmě byly dobře uschované, že to vydrdželo v takovém stavu...
Mimochodem - po vojně jsem šel do jednoty dělat a jednu dobu jsem přes šéfa řešil "výkup" brambor - pár metráků z našeho sklepa jemu za 4,- a on prodával za 8,-... nebo jak ty ceny byly - netuším dnes. Peníze tenkrát šly vytáhnout, šéf to pak asi nechal v tipsportu nebo kde všude sázel (pravidelně cestou z práce šel do dvou - tří sázkovek).
Já bych si troufnul trochu s předchozími komentáři ohledně stáří brambor nesouhlasit.
Podle obrázků bych si tipnul, že se jedná o brambory letošní, lehce podtržené a oprané, čímž se jim trochu pocuchá ta nedozrálá slupka a po dvou dnech pak budou vypadat přesně takhle.
Takže pokud rozumná cena, tak na rychlou spotřebu zcela bez problémů.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.