Nejste přihlášen/a.
Tzv. vodní trkáč WaterJet jsem koupil v naději, že se jedná o pomůcku fungující na principu injektoru, kdy dochází ke směšování kapaliny s přisávaným vzduchem a tím dochází k vyššímu kinetickému účinku tryskající směsi. K tomuto omylu mne vedlo zobrazení trysky, kde na rukojeti je něco jako regulační prvek zřejmě pro přisávání vzduchu. Můj omyl, je to jen držák pro náhradní trysku. Propagaci tohoto výrobku považuji za klamavou reklamu a nikomu jej nedoporučuji kupovat. Jak uvádějí ostatní, fyzikální zákony nelze ošálit ani Čínou.
Tak když už máš koupenou vodní trysku, tak si k ní musíš ještě koupit pořádné čerpadlo. Pak by se ta funkce mohla trošku blížit k zobrazením v reklamě. V reklamě ti ukazují jak tryska umyje každou špínu a každý povrch, ale už neukážou, že je to připojené na nějaké čerpadlo.
Tlak v trysce se bez použití čerpadla nedá zvýšit. Tlak se vlivem ztrát vždycky pouze snižuje.
Ta tryska pouze zvyšuje rychlost vody, protože se postupně zmenšuje plocha průřezu, kterým voda protéká.
A nemůžeš to připojit na wapku, protože je tam psaný tlak do 1,2MPa což je 12barů a to je o kousek víc, než dávají kopresory. Při použití wapky s originálním příslušenstvím je tlak vody 10 až 16MPa (což je 100 až 160barů).
Mne zase pobavil nápis: nerezový kulový kohout nastavuje tlak.
Zkus si zajít do prodejny vodoinstalačního materiálu a zeptej se tam, kolik stojí nerezový kulák. Ta cena bude asi vyšší, než ten celý zázrak water jet.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.