Nejste přihlášen/a.
Jaký by měl být ideální počet panelů pro ohřev vody v bojleru dražice OKC 160 (142 litrů)?
Pro regulátor se doporučuje použít tolik panelů aby dohromady dávaly 220 - 280V
Co se týká výkonu někdo tvrdí, že stačí už cca 1,5 kW a někdo zase, že ideál je 2,5 kW pro 2 kW topné těleso.
Dostal jsem nabídku na 5 panelů Leapton 460 Wp Black - údaje panelu jsou následující:
Open Circuit Voltage: 41,8V
Short Circuit Current: 13,78A
Maximun Power Voltage: 35,2V
Maximum Power Current: 13,08A
Když jsem se ptal, zda 5 panelů je dostačných, tak jsem dostal tento výpočet: 41,8 * 5 * 1,15 = cca 240,35V
Co je 41,8 je jasné, 5 taky, ale proč se to násobí ještě 1,15?
Děkuji všem za odpovědi. Když už jsme u toho. Jak by se měly panely uzemnit? Dům nemá hromosvod, ale v budoucnu je v plánu.
- 3 firmy nezemní panely vůbec
- 1 firma provede uzemnění vlastní jen pro panely
- 1 firma chce panely uzemnit na zemnící pásek u elektroměru tj. zemnící pásek který je od kabelů NN a vede prakticky po celé obci, ke každému elektroměru
Samotné uzemnění pro panely je asi bez debat. Mohou se však penely uzemnit k tomu zemnícímu pásku?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.