Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Plynový bojler, spotřeba pro 5 lidí

Od: 2x4b odpovědí: 5 změna:

Ať počítám, jak počítám, tak samostatný plynový bojler 120 litrů pro 5 lidí mi sežere 20 kWh denně (samozřejmě už jsem to přemočítal z metrů krychlových plynu). Není to nějak moc?

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x

Místo koupání jen sprchovat, a tu sprchu kupte s malou plochou a malými otvory.. A budete se spotřebou na třetině. A puberťákům omezit návštěvu koupelny na 10 minut. A nepouštět zbytečně teplou při každém opláchnutí, nebo čištění zubů, to je jen rozmar a zlozvyk. Chce to trošlku disciplíny u celé rodiny, pokud řešíte cenu energií.

hodnocení

0x
Jak my máme vědět, kolik teplé vody denně spotřebujete? Ale stejně energie vám sežere i elektrický bojler.
Každopádně jo, podle mě je to moc, ale nebude to až tak bojlerem, jako spíš tím, že blbě počítáte nebo máte extrémní spotřebu teplé vody. Ve třech lidech máme přes léto spotřebu 80 kWh plynu za měsíc (teplá voda + vaření).

hodnocení

0x

Je to moc.

Spotřeba energie odpovídá množství vody 360l ohřáté z teploty z 10°C na 55°C..

riva
hodnocení

0x

U nás 200 l pro 7 lidí do 10 kWh denně. Není koupání ve vaně, ale jinak žádné omezování.

hodnocení

0x

Podle mne je to cca dvojnásobek standatu. 4 osoby á 50 l = 200 l TUV/den. A ohřát 200 l "stojí" cca 10 kWh/ den, tj jste na přibližně dvojnásobku.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]