Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Připojení dřezu

Od: kare odpovědí: 7 změna:

Dobrý den,
obracím se na vás s dotazem oheldně připojení dřezu.
Sifon jsem již zakoupil (chtěl jsem rozebiratelný). Jak nejlépe vyřešit připojení připojení pokud není osa výpusti s osou odpadu (prosím bez flexi hadice, husího krku nebo jak se to jmenuje *smich*). Lze propojit 2ks DN 50/45° tak, aby vznikl potřebný "schod"?
S tím souvisí druhý dotaz, je nutné potrubí do sebe nasazovat nadoraz?
Původní plán byl dát 90° (87) ze sifonu (ano opačně...) , ale díky šířce sifonu jsem mimo odpad.
Díky všem :)

Připojení dřezu

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

zaseja
hodnocení

2x

Dej tam tenhle sifon a nemusíš nic vymýšlet a ani se ti nebude zanášet, jako ten co máš koupený.

obi.cz/...

doplněno 01.08.23 17:21:

kare, to máš teda dost problém, ten sifon v odkazu ničím lepším nenahradíš, dá se čistit jednoduchým propláchnutím větším množstvím vody třeba z naplněného dřezu, dá se i líp pročistit zvonem a je rozebíratelný líp, než ten tvůj.

kare
hodnocení

Přesně tenhle tam (pár roků) byl a raději budu čistit sifon, než-li potrubí. To je důvod proč to předělávám zase zpět na rozebíratelný...
(Předem píšu: Olej vylévám jinam...)

Já tedy nevím, co v dřezu děláte. Ale sifon co je v odkazu jsem nečistil 13 let...(pravda, asi 3x jsem použil zvon, jinak rozebírat ani čistit není potřeba).

kare
Děkuji za radu se zvonem, ale mám odkapávač s odtokovým kanálkem.
Řekl bych, že v původním dotazu jsem se ptal na něco zcela jiného... *zmateny*
Pokud by někdo řešil podobný problém a dočetl to až sem. Tak jsem nakonec na "schod" použil koleno 2x 45°.
V prodejně jsem našel i univerzální koleno (viz. obrázek), kterým lze vyřešit menší "schod". *frajer*
Připojení dřezu #2

hodnocení

0x
Někdy to jsou pod dřezem úplný labyrinty. Kolínka různých úhlů všelijak daný do sebe aby to vyšlo.

krtek6
hodnocení

0x

Kup si HT kolínka a hraj si..jinak to nefunguje

hodnocení

0x

Namontovat potrubí opačně se nedoporučuje. Při průtoku se na schodku bude zasekávat všechno možné. Takže je možné, že se tady potrubí brzo ucpe. Ale protože to tak namontovat jde, tak už to určitě někdo i udělal. Taky se používají přesuvné spojky, když nechceš měnit celé odpadní potrubí (tam to taky teče proti schodku).

Co když otočíš sifon odtokem od zdi, do sifonu dáš kousek trubky 50mm a na to nasadíš dvě kolena 90stupňů?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]