Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak odstranit barvu z tvarovek

Od: ferda odpovědí: 10 změna:

Dobrý den, při nátěru plotu barvou na kov Eternal se mi bohužel vylilo trochu barvy na chodníček před domem tvořený tvarovkami. Nedaří se mi barvu z chodnčku odstranit (škrábání, aceton, wapka),nakonec jsem koupil odstranovač nátěru Hostagrund Odstraňovač starých nátěrů P8214, který má být podle návodu určen i na kamenné podklady,ale po 2 aplikacích (po nich broušení kovovou škrabkou,čištění acetonem,jak je v odstraňovači v návodu) se barva nanejvýš jen rozmazala viz fota. Co s tím? Takhle jen zničím tvarovky. Mám zkusit další aplikaci? Nejsem žádný velký kutil, budu vděčný za radu. Děkuji.

doplněno 01.08.23 00:16:

Bohužel to mám nejen na tvarovkách,ale i obrubníku atd.,výměna tvarovek,obrubníku atd.by byla náročnější,už i proto,že nyní se hůř pohybuji

Jak odstranit barvu z tvarovek

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x
Zamaskovat šedou barvou, jen ji bude potřeba na kousku barevně vyladit.

hodnocení

1x

Z porezneho povrchu, ktory saje, nedate farbu prec ziadnym sposobom. Je to hlboko nasiaknute v hlbke betonu.

ferda
31.07.23 22:07
hodnocení

Zde fota

Jak odstranit barvu z tvarovek #2
Jak odstranit barvu z tvarovek #3
Jak odstranit barvu z tvarovek #4

re4zon
hodnocení

0x
Tech par kostek vymenit. Vsaknuta barva do porezniho betonu odstranit prakticky nejde, resp. to je drazsi a pracnejsi nez vymena.
ferda
hodnocení

Bohužel to mám nejen na tvarovkách,ale i obrubníku atd.,výměna by byla náročnější,už i proto,že nyní se hůř pohybuji

hodnocení

0x

Ten odstraňovač nátěrů funguje. To jsem si vyzkoušel při čistění ocelových vrat od staré barvy. Problém bude právě s tím betonovým povrchem.

Takže když naneseš na fleky odstraňovač nátěrů, tak by barva měla zpuchřet a pak by mohla jít odřít třeba ocelovým kartáčem.

Aceton by to taky mohl rozpustit, ale to bys musel udělat ihned po polití dlažby barvou.

Jestli máš možnost, tak můžeš zkusit kompresor a pistoli s fixírkou. Do nádoby dáš aceton a budeš to tlakem vzduchu vhánět na barevná místa betonu. Ale se zaschlou barvou si to už asi neporadí.

Asi nejschůdnější bude, když koupíš menší balení šedé barvy v podobném odstínu, jako má beton. Tu barvu naředíš a přetřeš s ní místa, kde je vidět ta modrá barva.

vibe2*
hodnocení

0x

Eternal Stabil (barva na beton, šedá)

barvy-eternal.cz/...

Eternal mořidlo na beton (šedé)

barvy-eternal.cz/...

bery*
hodnocení

0x
Já bych zkusil louh a potom wapkou.

ferda
01.08.23 22:10
hodnocení

0x
Díky všem

juelen
hodnocení

0x
A nejsou ze spoda stejný? Asi ne co? Jsou asi hrubší a je pohledova a nepohledova strana co? Pokud by byly stejné ,jen bych je otočil barvou dolů

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]