Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dá se opravit lednička Candy?

Od: milena odpovědí: 14 změna:

Dobrý den, prosím o radu. Mám asi 3 roky ledničku Candy a ucpal se mi odtokový kanálek, co je na zadní straně. Já jsem jí hloupá čistila špejlí a zlomila jí tam. Zkrátka kus tam zůstal a ted kanálek nefunguje, je ucpaný. Dávám tam každý 3. tí den hadr aby nasákl tu vodu, ale někdy zapomenu a v lednici je plno vody, teda na dně pod nádobou na zeleninu, když jí vysunu, voda mi vyteče na zem v kuchyni. Přemejšlím co s tím, vyndat to nejde, nevíte jestli to někdo neopravuje, ani nevím jak se k tomu dostat. Budu vděčná za každou radu. Totiž nechce se mi kupovat zase novou lednici, peníze potřebuju jinde.

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Odsuň lednici a z druhé strany odtokového kanálku je husí krk (hadice). Ta ústí do odpařovací mističky.

Hadici stačí ohnout a špejli nalámat a pak do odtoku teplou (ne vařící) vodou několikrát prolej, ale tak, aby voda směřovala husím krkem hadicí mimo odkapovou misku (byla by zachvilku přeplněná).

Vyplavíš i špejli.

Kapišto?!

Otoč lednici a vyfoť nám zadek. Kouknem, kde je ten husí krk či hadice. :-D

doplněno 31.07.23 19:17:

hodnocení

3x
Osobně používám kabel CYSY průměru podle odtoku potřebuji až 90cm... taky se dá použít kabel UTP, počítačový, bez koncovek RJ...ten vyhoví průměrem pro velkou většinu lednic... Pomocí rady gumidka a kabelu odstraníte i špejle...a do budoucna stačí občas protáhnout odtok kabelem...

Také to čistím ohebným kablíkem bez koncovky, asi nejlepší řešení !

riva
hodnocení

1x

Hele, tohle není žádná závada. Dle toho jak je to udělané (občas to bývá uvnitř překryté různými plechy) se prostě část rozebere aby byl k postiženému místu přístup a z jedné nebo druhé strany se špejli pomůže ven.

hodnocení

1x

Kupovat kvůli takové banalitě novou lednici je nesmysl.

Pro příště - ideální na prošťuchování je kus struny ze strunové sekačky.

někde jsem viděl drátěnou chlupatou tyčinku na čištění dýmek koupeno v každém tabáku.

gumidek - u některých lednic s mrazákem dole má ta hadička i dost přes 1/2 metru. Tak dlouhíou dýmku snad nemá ani Krakonoš. ;)

Ale to už je rovný kus, nebo ne? To už by mělo slítnou dolů samo, když tomu pomůže teplou vodou :).

A zadek nevyfotila... a nepíše...

Ne vždy tomu teplá voda pomůže...proto jsem přešel na dlooohý kablík...

milena
hodnocení

Všem mockrát děkuji za dobré rady, vzala jsem si z toho jedno, že to opravit lze. Protože už nemám už na to abych to sama opravila budu muset zavolat opraváře ledniček, jenom doufám, že oprava nebude dražší než nová lednice .

Proboha proč opraváře ledniček *sok*? Ten Vás sedře z kůže. Vemte něco tenkého, dostatečně dlouhého a ohebného a strčte do toho kanálku. Je to práce na cca 2 minuty a zvládne to i malé dítě.

Sorráč *hi*, zapomněl jsem, že tam máte ulomenou špejli. Ale i tak to dokáže "opravit" i jen trochu šikovný soused.

Růžová patnáct (Lucie postrach ulice)... opravář ledniček? To ještě existuje? :-D

Hodinovej manžel nebo kdokoliv, kdo je tak trochu technik. Třeba i instalatéra.

okolik

Gumi, nejsem si zcela jistá, ale mám takový dojem, že Růžová ulice*smich*:-D:), je když se jde Opletalkou směrem k Hlavnímu nádraží některá ulic vpravo.

To netuším, ale ten film pamatuji. Augusta skvělej hereckej výkon, jak vytrh zásuvku ze zdi :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]