Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Utěsnění vstupu do komínu

Od: hejlik odpovědí: 7 změna:

Zdravíčko. Budu sestavovat kouřovod. Díly mám již objednány. A řeším, zda je nutné utěsnit vstup do komínu. Nyní mám ve zdi otvor 160. Obezděný a lehce zdeformovaný - není to vlivem zřejmě manipulace při zdění dokonalý kruh. Když tam vrazím tuto redukci Komínová redukce /... , myslím, že různě po obvodu budou malé škvírky. Mám to utěsnit? Asi tmelem... Nebo v případě dobrého tahu nepůjde do místnosti nic? Děkuji :)

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x
v případě dobrého tahu nepůjde do místnosti nic...
Takže tak...v případě velkých škvír (ty nebudou), se dá použít těsnící šňůra, stačí pramen, oddělený s ní... profikrby.cz/...
Ale podle zkušeností nebude třeba žádné těsnění
doplněno 31.07.23 19:07: Kouřové trubky jsou dělány přesně, alespoň ty 1,5mm, co používám
hejlik
hodnocení

Velká škvíra nebude, šňůru bych tam nenarval. Ale dokonale těsné si myslím to nebude. Díky! *palec*

"Dokonale těsný" komínový vstup neznám...

Komínový vstup musí dilatovat,proto nemůže být dokonale těsný

hejlik
hodnocení

Tak jsem zrovna instaloval kouřovod. Použil jsem roury 1,5 mm jak píšete. Nevím tedy co myslíte tím, že jsou přesné, ale mě po zasunutí do sebe lítají jako prase! Pravda, že jsem nikdy kouřovod nedělal, ale dobrý pocit z toho nemám, vůbec v sobě nedrží. Zkusím tedy zatopit, zkušebně, abych viděl zda to nepůjde do baráku, ale kouřovod mi připadá jak z papíru...
jendad
Máte je vůbec od stejného výrobce? Mě normálně drží v sobě a je potřeba docela síla, aby šli od sebe.
hejlik
hodnocení

No ano, vše z jednoho e-shopu. Na všech dokonce stejný štítek. No asi to napatlám kamnářským tmelem, poněvadž to abych se o to bál drknout *nevi*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]