Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Rodiný dum 2 bytove jednotky

Od: lojza odpovědí: 7 změna:

Zdravím je tady někdo kdo ma zkušenosti s rozdělovaním rodineho domku na 2 bytove jednotky?

zajimala by me odhadem cena na kolik by to mohlo vyjít 2 patrovy rodinný dum

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

spu
hodnocení

0x

Lojzo, záleží na lokalitě, stavu domu...

hodnocení

0x
Dobrý den, to je složitá otázka. Je tak mnoho faktorů. Náš dům v podstatě nestál nic. Vchod jsme tedy nechali jeden, společnou předsíň na zouvání bot. Nad schody jsme nedělali ani dveře či zeď, neboť je tam jakoby chodba (že které se jde do ostatních místností a na balkon), tak aby tak šlo teplo ze spodní části a nemuselo se tam dávat extra topení. Vybourali jsme pár příček, dodělali odpady. Jinak v podstatě vše zůstalo stejné. Peníze pak už jen stálo vybavení. Jestli chcete vchod samostatný, tak je třeba počítat se schody a se vstupními dveřmi.Myslím ,že Vám nikdo takto od oka neřekne, kolik bude stát předělání, neboť záleží na mnoha faktorech.
id
Vy ale nemáte 2 bytové jednotky, pokud jste nerozdělili elektřinu, plyn, vytápění, vodu. To vše s samostatnými měřáky. I samostatný vchod je nutností. Vaše úpravy by katastr nezapsal jako 2 byty.
Ano ano, toto vše mi došlo po přečtení následujícího příspěvku. Omlouvám se. My jsme nepotřebovali řešit věci až takto, tak proto jsem to napsala hloupě. Měla jsem se lépe zamyslet nad svou odpovědí.

hodnocení

0x
Počítejte oddělení rozvodu elektřiny a alespoň podružný elměr v novém bytovém rozvaděči, rozvod vody taky s podružným vodoměrem, podobně rozvod plynu, nový kotel, úprava topeni... Bez stavebních úprav cca 200k, pokud s měřením dodavatele, pak půl mega nebude moc... Záleží také na lokalitě, ale levné to není... pomáhal jsem známému
*palec* No jo, tyhle věci mě vůbec nenapadly, my jsme to totiž neřešili.. mohla jsem se u psaní svého příspěvku zamyslet více do hloubky.
gill
Smim vedet za co je tech 200 tisic bez stavebnich uprav?!
Link?
Predpisy?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]