Dobrý den, s manželem si chceme pronajmout byt v ČR, ve kterém bych na cca 2 měsíce bydlela jen já. Jsem momentálně nezaměstnaná, a sehnat pronájem bez potvrzení o příjmu je komplikované. Manžel je ale na pracovní misi v Turecku a není možné, aby mohl přijet do Česka a byt na své jméno pronajmout. Je zde nějaká cesta, kde by on mohl byt v Česku pronajmout pro mě, online, na jeho jméno s jeho příjmem? Popřípadě stačilo by podepsat nějakou smlouvu, kde by se on, jakožto manžel zaručil posílat mi dostatek peněz na pronájem? Předem děkuji za jakoukoliv radu.
Dobrý den, naj. smlouvu si můžete sjednat i na své jméno. V ČR není ze zákona (jako to je např. V Německu) nutné vykazovat/dokazovat při sjednávání naj. smlouvy ani zaměstnání, ani finance/příjem a ani reference od minulých pronajímatelů - taková je zde svoboda a podle toho to na trhu s pronájmem bytů vypadá. A jinak, pronájem na dva měsíce se těžko někomu vyplatí (pošle Vás do hotelu), tak tomu velkou šanci nedávám. Zkuste to přes RK, kde se sice platí provize, ale je tam větší šance na serióznost, když mají prověřené pronajímatele .Zdravím!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.