Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Spravbeton kvalita

Od: krtek6 odpovědí: 14 změna:

Pěkný páteční den!:)

Je tu prosím někdo, kdo má osobní zkušenost s výrobky Spravbeton a podobně? Název je sice komický, ale pokud jsem to dobře pochopil mělo by se jednat o reprofilační maltu na cementové bázi s pevností až 36Mpa po 28dnech. Přemýšlím jak opravit popraskanou betonovu skořepinu v garáži a vzpomněl jsem si na tohle. Patlat to obyčejným lepidlem na kachličky nechci stejně tak se mi nechce kupovat 25-30kg pytle od Cemixu/Weberu a podobně když neznám výsledek. Tohle mi zatím teoreticky přijde jako ideální poměr cena/výkon/složitost práce/pevnost. Díky za postřehy

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Robil som s produktami tej firmy, opravna malta na zvisle povrchy, ktora nesteka. Kvalita ok.

Pevnost v tlaku vas zaujimat nemusi, zjavne vam ten beton pracuje a hmotnost auta sposobuje praskanie. Problem bude s adheziou na stary beton, nie s pevnostou v tlaku. Pre vas je riesenie nova poriadne urobena betonova doska s poriadnou vystuzou. Ak nie, tak skor zaplnit pruznym tmelom, nez maltou / betonom, zakonite to praskne znova.

krtek6
hodnocení

píšu, že s tím potřebuji vyspravit praskliny v betonové skořepině = prefabrikovaný stropní žebrovaný panel. Ten jaxi teď po téměř 40letech co ju tam někdo nainstaloval, asi nevyměním ;)

Pardon, strop, nie podlaha, uz rozumiem.

re4zon
hodnocení

0x
Spravbeton ne, od jinych vyrobcu ano a to mnohokrat. Muzes to vyfotit? Praskliny jsou dost siroky pojem.
krtek6
hodnocení

Tohle jsem našel v archivech, co postupně fotím. Většinou jsou to vlásečnicové trhliny. Nemám nafocené úplně všechno. Vyjma tady té jedné, kde čouhá výztuž. Pak je tam jedno celé žebro, které jsem dobetonoval a nyní ho potřebuji dotvarovat a doladit k čučavosti

Spravbeton kvalita
Spravbeton kvalita #2
Spravbeton kvalita #3
re4zon
No asi takhle, pokud ty praskliny nejsou stabilni, tak to reprofilacni hmota nezachrani, jen zakryje a casem to praskne znovu nebo se to vydroli. Jedina moznost jak to udelat poradne je sesiti, coz je draha a pracna sranda, na "blby" strop v garazi zbytecnost, navic to kdykoliv muze prasknout jinde.. Na dotvarovani toho zebra je vhodny Mapegrout, samozrejme s odrezenim a naterem vyztuze plus perfektni pripravou povrchu. Na praskliny sterka + tkanina, nebo sterka s vlaknem (zbytecne drahe). Co je odpadane bych doformoval tim Mapegroutem a praskliny pretahl lepidlem s perlinkou. Opravovat tohle systemove nema cenu.

Jj na "Bílém domě" kdy jsme přestavovali bývalé výpočetní středisko na archív , jsem toto dělal-nejprve nějakým cementovým pseciálním nátěrem všechny praskliny přetíral a pak vše opravnou směsí zamazával. Žel výrobce nevím. a navíc to tam posléze ještě snižovali podhled - strop ve výšce cca dle lešení 8,5m - tudíž se ani nedá zjistit současný stav střešní-stropní konstrukce, další firma (izolace 21) měla udělat novou střechu, pův nějaká asfaltová izolace přímo na betonu nvová-EPS či XPS a "fatrafol" + klempířina.

stav byl +- stejný jako va foto ale v mnohem větší míře, Byl už horší střešní izolace=krytina a praskliny a odpadlé kouska betonu byli díky zatékání, což zase nebylo vidět dokud se nedemontovalo původní snížení podhledu.

krtek6
hodnocení

re4on: " pretahl lepidlem s perlinkou" no tohle byl můj plán...akorát místo klasickýho lepidla na ytong/kachličky jsem to chtěl zmastit tím betonspravem a pak to obrousit do čučava...vím, že otec to ve své garáži tím obyčejným lepidlem přetahoval a drží to přes 15let a nic tomu není...ale já furt jaxi k tomu obyčejnýmu lepidlu nemám tu důvěru*nevi*
re4zon
Jak vidis, tak lepidlo to uspesne schova. Opravna hmota udela totez, nic lepsiho. Tyhle hmoty maji pevnost v tlaku, ne v tahu, leda bys pouzil pekelne drahe vicekrokove systemove reseni, coz je velky overkill. Jestli chces za kazdou cenu utratit vic, radsi tam dej lepidlo S2 s lepsi deformovatelnosti, tam bude jeste mensi pravdepodobnost, ze praskliny vylezou znovu. A jestli myslis Stenusprav, tak to muzes i bez perlinky, ma to v sobe vlakno, sice je to jeste drazsi, ale zas min prace.
krtek6

No tak jsem to teda zapatlal tím lepidlem a uvidíme co to udělá. Každopádně na to poslední žebro z té fotky co to má za sebou nejvíc...s tím si budu muset zas pohrát..tam to chce zas nějaký menší šalung a hodně mojí trpělivosti a energie :D

hodnocení

0x

Nebude jednoduchsie zaklopit to doskami alebo sadrokartonom? Ako bonus tam mozete dat tepelnu izolaciu. Ak sa obavate kondenzacie a pod, spravte odvetrany strop, povedzme najprv nosny raster prichyteny do betonu, potom priecne na to tensie dosky, priznana skara povedzme 5mm. Pripadne kancelarsky system 60 x 60cm z kaziet a nosnych ocelovych profilov, to mate za 2 dni hotove a kedykolvek mozete robit kontrolu, co sa deje pod tym, staci podvihnut jednu kazetu.

krtek6
hodnocení

nebudu to zaklápět...přišel bych o cca 15-20cm místa na výšku a zateplovat nemám důvod. Je to řadová komunistická garáž..chci to opravit tak, abych na to už nemusel nikdy šáhnout...jako takové řešení, že to co se mi nelíbí, tak zakryju to fakt nemám rád...

zaseja

Ale přesně tohle chceš udělat, jenom to zamaskovat, aby to nebylo vidět.

Tohle jde opravit jedině výměnou panelu, nic ti na tom držet nebude tak dostatečně, aby to bylo považováno za opravu se stejnou pevností, jako ten původní beton.

To můžeš klidně vzít sádru a všechno to zamaskovat a přemalovat.

Zaseja-nemáš pravdu-tedy za předpokladu kvalitně odvedené práce-tzn počistění ocelákem (armatura a pak dodržení techn.postupů pro dané opravy!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]