Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dotace oprav dum po babicce

Od: dotace odpovědí: 15 změna:

Ahoj,

jak jistě někteří z Vás už ví, že od září bude spuštěna nová dotace - Oprav dům po babičce. Myslím si o tom své ale samozřejmě bych byl blbý, kdybych toho nevyužil.

Chci se zeptat, nějak nemůžu najít informace o zateplení - jde dostat dotaci na svépomocnou práci? Proplacení materiálu?
Dům mám 2 roky
- vyměněna střecha komplet za novou plechovou (Nemám fakturu) - tohle neprojde
- vata - faktury mám
- okna 3 skla přízemí + patro dělala firma - faktury mam
- okna sklep v hodnotě 30.tisic - měnil jsem sám, fakturu za okna mám
- nové měděné topení - dělala firma fakturu mam

Chtěl bych tedy požádat o zpětné proplaceni vaty + oken od firmy + oken svepomoci (material) + dotaci na zateplení, kterou bych ale dělal sam.

Myslíte, že je to možné? Děkuji

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Hlavně si zjistěte, zda dům máte v energetické třídě "B", to je tuším dalším podmínka...a u většiny domů ji nebude lehké splnit.

dotace
hodnocení

tuhle informaci jsem přehlédl a teď jsem si ji našel. No, je to zajimavé, jak z domu, který ma 160m2 + 80m2 sklep udělat B2. To bych musel dát i tepelné čerpadlo nejspíš fotovoltajku. Jinak zateplením, oknama a novou střechou s vatou 40cm asi nedostáhnu na B2

Ano, je to tak. U drtivé většiny typických domů na vesnici se tato podmínka nedá splnit.

Nemyslím si, že se to nedá splnit. Máme starý kamenný dům, na půdě 14 cm vaty, plastová okna dvouvrstvá, tepelné čerpadlo i s ohřevem vody a s překvapením jsem zjistila, že do B nám chybí 9 kWh/m2 za rok. Původně to bylo G a my jsme jen vyměnili okna, dali vatu na půdu a instalovali to TČ. A před pár dny jsme vyměnili původní radiátory za VK33, což se v zimě taky projeví a ještě děláme pár úprav, takže v tom B spolehlivě budeme.

dotace
hodnocení

Tak to mne potěšilo. Já se v tom nevyznám a musel bych stejně dělat posudek, zda se na to dostanu.
Jak jsem psal, já mam pod půdou 40 cm + jeste i půdu uzolovanou 16cm vaty - nová trojskla všude, nové radiátory.
Tak možná bych se tam dostal s TČ + zateplením fasády.

Pak máte nějaký zázračný výpočet...

U domu z roku 1968 se zateplením stěn 14cm šedého polystyrenu, ve stropech 32cm minerální vaty a všechny okna s trojsklem, vychází "C" (ano, sice na hranici, kousek od "B"...). A u staršího domu (takové ty typické selské domy či vesnická stavení) to je prostě sci-fi.

Nedávno jsem počítal známému starý dům na vesnici..., chtěl mermomocí TČ. To je téměř nemožné reálně provést, aby to mělo nějaký ekonomický smysl.

Ale pokud Vám to někdo dokáže spočítat do "B" a podepíše se pod to, tak gratuluji.

dotace
hodnocení

Tohle je dum z r 1993 se sedlovou střechou - 40cm "porotherm" cihly - na tom břizolit.

Navíc třeba koupelny jsem obezdíval ytongem 50mm znova, místo složitých oprav, což už je také izolant

sklep cca 80m2
přízemí cca 80m2
patro cca 80M2

zastavená plocha cca 100m2

Není to žádná hacienda, no nebudu vám tvrdit, že se tam dostanu, jak píšu, je potřeba posudek... třeba se tam nedostanu

V tomto případě už by to mohlo být reálnější, to je samozřejmé.

U kamenného domu z roku 1890 to bude diametrálně odlišné.

Ja jsem si myslel, ze v tom bude zase nejaky hacek a budou se odkazovat na ty nesmyslne tridy. Uplna kravina a akorat to cloveka odradi protoze ve finale bude muset řešit x nesmyslu, aby mohl tu dotaci vubec cerpat.
Chces zateplit fasadu s dotaci? Ok doloz skladbu zdiva a my ti stanovime minimalni tloustku, aby konstrukce splnovala pozadovane parametry na prostup tepla. Zatepli, doloz, vyplatime, hotovo. Nee to porad nějaké projekty, vypocty, provize, kazdy jen zacina otazkou-budete to chtit pres dotace? Mame svoje lidi, pak prijde nabidka z astronomickeho prostredi. .. ach jo..

jendad
hodnocení

0x

Tak to je šupec. 17% domu je neobydlených a proto se vymyslelo dotace pro babičku :)

mzp.cz/...

vibe2*
hodnocení

0x

" Oprav dům po babičce"nabídne zálohově více než milion korun a možnost výhodného úvěru na komplexní rekonstrukce starších rodinných domů

mzp.cz/...

---

Dotace "Oprav dům po babičce"– Jak získat dotaci?

nezavislyradce.cz/...

loukotka
hodnocení

0x
Dobrý den, myslím si ale, že pokud nemáte vypracovaný projekt, tak o dotace žádat nemůžete. A mají podmínky pro zateplení, vata musí mít určité cm, polystyren také.
Myslím, nebo to vím?

neví, vždyť poslední věta o poliši a vatě je nesmysl.

Co když zateplení bude z jiného matroše?

.

el
hodnocení

0x
Oslovte nějakou firmu co se zabývá zpracováním těchto dotací oni vám řeknou co vy šlo a co ne.
Dával jsem za to 50000kč. Na klasickou zelenou úsporám.
25000 šlo v dotací zpátky.
Vyplatilo se to.
S firmou jsem byl velice spokojen až na projektanta s kterým spolupracovali.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]