Nejste přihlášen/a.
@jap - Kolik jste přispívali vy nebo vám vaši potomci?
Odpovědi, ať už jakékoli, jsou vám k ničemu, protože v každé rodině to je/bylo jinak - od platby za bydlení po způsob vaření atd. Mezi třípokojákem na sídlišti a patrovou vilkou se dvěma komplet vybavenými byty je rozdíl stejně jako mezi chlebem "s něčím" a denně teplou masitou večeří či dvěma košilemi denně a jedním trikem na týden.
Protože se nezmiňujete, zeptám se - ty peníze jsou jediné, čím se na chodu domácnosti podílíte?
Všechno se dá poměrně snadno a dobře spočítat. Záleží na celkových nákladech rodičů na bydlení (vlastní RD, nájem, voda, energie a pod.). Ty by Ti rodiče snadno mohli sdělit a ty podělit počtem bydlících. A pak na dalších Tvých "položkách", které se dají rovněž propočítat a vyhodnotit. Co třeba i maminčin "servis" co se týká praní, úklidu, snídaní, večeří? A ty obědy na víkend doma si propočti třeba za cenu, jakou platíš v práci.
A velmi dobře si můžeš i zjistit a spočítat, jaké náklady a výdaje by jsi měl, pokud by jsi bydlel sám třaba v nájmu a vše výše uvedené si musel zajišťovat a platit sám. Jenom vlastní ubytování, nehledě na ostatní, by tě přišlo minimálně na tuto částku. Každopádně, Tebou placená částka, není určitě nijak "přemrštěná", o což ve Tvém dotazu zřejmě jde.
Jaj - maminka se k vám nezachovala hezky, z příspěvku je cítit, že jste vlastně vevnitř zraněná. Nepředávejte tento starý vzorec dál - svým dětem,. Mrkněte na facebook DĚTI JSOU TAKY LIDI, je vydaná i stejnojmenná kniha. Kdybyste chtěla pošlu Vám ji poštou zdarma. Moje výchova byla podobná jako Vaše, moc lásky jsem od rodičů nedostala, doma jsem byla za služku a těšila jsem se až budu dospělá a až se osamostatním. Nyní mám 34 let, 3 syny, zahrnuji je láskou a stavím dům. Rozhodně se nemám dobře zásluhou svých rodičů, ale svým prozřením. I když oni se mým úspěchem cachají. Pro mně tu ale nikdy nebyli jako opora, ani mi finančně nepomohli. Spíš naopak.
Hlavu vzhůru, žij svůj život tak, abys TY byla spokojená a šťastná a straň se těch, kteří Tě vysávají a ničí. Zní to krutě, ale i pokud se jedná o rodinu. Kdokoliv Tě ničí, není hoden Tvého času.
Pokud budeš mít někdy děti, zahrň je láskou. Ony jsou čisté. Ony nemohou za to, že jsou někteří dospělí (i jejich rodiče) pokřivení. Jsou závislí na mamince, ona je středobod jejich vesmíru. Kolem maminky se točí svět. Kdo není pln lásky, ať děti radši nemá.
V roce 2010 částku 3300,- měsíčně. Což je na dnešní přepočet zhruba 10 000,-/měsíc. A ještě mi kafrali do toho, jak a kdy si mám uklízet. To jsem je samozřejmě vypakoval, neb jídlo jsem si kompletně platil sám za další peníze - vařil a připravoval též sám (doma skoro nikdy nic nebylo) a nějaké praní a tak - též samostatně. Nestaráte se - nevychovávejte Nejlepší bylo jak tehdejší maminka přítelkyně sondovala, kolik přispívám - říkám: něco přes 3 tisíce. "Švagr" totiž tehdy taky začal pracovat. Přispíval pak 3000,-, jenže i s jídlem - a to toho sežral každý měsíc minimálně za 6000,- (opravdu - v restauraci si klidně dával 5 jídel za sebou a no problem
zatímco já s dívkou jedny žebírka a to ještě napůl a byli jsme plní
).
Kdyby jsi bydlel v podnájmu 1+1 tak by jsi platil min. 10tis. nájem + za jídlo na víkendy+za drogérii.Musel by jsi chodit na nákup,vařit si,prát,žehlit,uklízet.Řekni někdy mamince,at ti napíše seznam a udělej nákup na víkend,aby jsi měl představu,co to v dnešní době stojí.Už nejsi dítě,jsi dospělý muž,tak by za tebe rodiče už neměli nic platit,ale měl by ses na výdajích a práci kolem baráku,nebo bytu spravedlivě podílet.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.