Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Stání na auto, chata

Od: nielsen odpovědí: 3 změna:

Dobrý den, u chaty mám pozemek (zahradu), kam zajíždím a parkuji na trávě. Rád bych si stání pod autem upravil, abych nestál přímo na trávě (prevence proti korozi na autě + ničení terénu). Chtěl jsem zatravňovací tvárnice nebo celou plochu vysypat stěrkem, kačírkem nebo tak něco. Ovšem na chatě mě přebývá starší, ale zachovalá betonová dlažba, kterou bych rád využil, jen nevím jak to poskládat. jestli celou plochu "vydláždit", nebo udělat jen dva pruhy a zbytek vysypat štěrkem. Jedná se o starou chatu, kde se ani moc "moderní" materiály nehodí. díky moc za rady

Stání na auto, chata

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Máte-li dost dlaždic, dejte dlaždice všude. Pokud ne, nejde dlaždice a štěrk. Ale určitě bych dal dospodu silný igelit, nebo i nopovku. pak na to štěrk...

hodnocení

2x

Já jsem si udělal parkování ze štěrku, na který jsem dal zatravňovací dlaždice, ale chytají se mi tam pořád nějaké nálety a musí se to čistit.

Vy chcete uplatnit tyhle dlaždice, aby auto nestálo na trávě. Taky budete muset časem čistit ty spáry, ale pokud dlaždice zapustíte aby plus minus lícovaly s terénem, tak to půjde prostě přejet sekačkou. Záleží na tom, kolik těch dlaždic máte a jak je řešený příjezd. Pokud najíždíte přibližně rovně, takže se dají trefit koleje, tak bych asi upřednostnil koleje, že to bude líp vypadat a snáz se udržovat, než celá plocha (zvláště pokud těch dlaždic máte jen málo).

(Já tam z cesty zahýbám a mám to krátké, takže bych koleje trefoval hůř a musel bych tam mít poměrně neforemný nájezd, takže bych volil plochu, nebo plochu na začátku a koleje na konci).

Jen tak vysypaná plocha by se asi rychle rozjezdila a musela se pořád znova pohrabávat. Pokud zvolíte koleje, tak bych je vůbec nepodsypával (nebo ne výrazně), ale jen bych odstranil největší drny a srovnal to, aby dlaždice vystupovaly jen trošku, s tím, že si to časem ještě kousek sedne a zase je nechci pod terénem, protože by je každý déšť zanášel bahnem.

nielsen
hodnocení

Dlazby mám relativně dost, proto ji chci využít než to vozit někam na skládku. Dobrý nápad s tou plochou vpředu / vzadu a zbytek koleje, protože dělat plac 3x6 m se mi moc nechce (aby toho betonu zase nebylo tolik). Spáry se rozhodne budou udržovat lépe než zatravnovaci. Na misto bohužel kousek jedu přes trávník a mám to do zatáčky takže to necham tak jak je. Maximálně bych asi udělal koleje ale s velkými rozestupy. Jde mi hlavně o to ze když tam par dni stojím tak aby mě neprorustala autem tráva.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]