Je možné na IČO někoho jiného koupit zboží na Alza?
Od:bobyodpovědí:13změna:
Ahoj nějak mě nenapadlo kde se zeptat a tak si říkám že toto fórum nebo poradna už mi kolikrát dobře poradili. Jde o to že na Au.kru je vířivka sice poškozená ale není tomu tak je kompletní ale pouze pro podnikatele. Podnikatel nejsem a tak mě napadlo si to koupit na sebe a dát IČO firmy co opravuje auta . Když to budu platit že svého tak jak to pak bude třeba s financakem atd to by mě hodně zajímalo. Škoda že to Alza nemůže nechat jako aukci pro lidi pouze pro podnikatele . Bude muset kámoš automechanik dávat neco do nákladů nebo jak se to jmenuje. Díky
Kamoš to na sebe koupí za vaše peníze a nedá fakturu do nákladů. Toť vše.Nic se nestane.
boby
Vypadá to dobře
ivvi
tento postup, kdy podnikatel koupí a nedá si to do nákladů a údajně to spotřebuje pro sebe, tak už byl několikrát napaden finančním úřadem a bylo doměřeno DPH a průměrný zisk. správný postup by byl koupit/prodat to přes účetnictví. do rizika tady jde ten podnikatel. ty rozsudky NSS tedy judikaty se dají dohledat. Takže ti lide ale o něco jiného, já už stačí jen prohlásit, že je podnikatel, aby mu to prodali, z důvodu nulové zákonné záruky. Tomu prodej, nikdo to nebude zkoumat, stačí mu jakékoliv ičo a tím pádem je odpovědnost na něm. Nicméně na Kaufland marc place byla Vířivka fungl nová funkční asi 7, která se normálně prodává za 15 ale už tam asi není to bylo krátce, já jí mám z Lidlu 9,9 už 3 rokem
Už Vám tady radili...ale kouknul jste na ty negativy v hodnocení? 11 negativů za posledních 30 dní aukro.cz/...
Úvodní foto je ilustrační, to Vám tedy může přijít pěkný šrot za 2500 kč aukro.cz/...
doplněno 27.07.23 06:25:
Ano, bohužel můžou v popisu píší "na náhradní díly", takže počítám, že se na Aukru zbavují nefunkčních, nebo nekompletních vratek. Tak proč by si zasírali svůj e-shop, když nikoho ze zákazníků e-shopu nenapadne podívat se na hodnocení na Aukru a oni se tak zbaví odpadu Prostě ve stylu "urvat prachy za každou cenu".
boby
Tak to jsem opravdu nečetl díky no je to pěkný počtení s negativama. Ještě že mě někdo přehodil. Jako Alza to ale píše, že to nemusí být kompletní ale taky v popisu píšou co je v balíčku. Samozřejmě je to risk a to se mi už taky moc nechce ,navíc 2500kc není konečná hodnota ,to vyběhne ještě víc. Tak děkuju za otevření oči, za tohle to opravdu nestojí.
boby
Asi nejlepší rada od všech - jdu od toho. Jako fakt tohle můžou?
Nemůžeš to koupit na sebe a dát ičo firmy. To by byla blbost a minimálně porušení kupní smlouvy. IČo je vedeno v ARESu. Když to koupí kámoš na firmu (na ičo) tak to problém není. Kdo vytáhne z kapsy peníze, je už jedno.
Kámošovi zaplatíš za služžbičku nějaký bakšiš a je to.
doplněno 26.07.23 17:35:
A ano, kámoš si to nedá do nákladů, to znamená, že to zaplatí i s DPH, která nebude jako odečitatelná položka, vlastně to zaplatíš včetně DPH ty.
boby
Díky,no tohle mě právě zajímalo. Takže to musí přijít na jeho IČO, jeho adresu ale nemusí to dávat do účetnictví takže jako by pro svojí potřebu a za rohem to prodá kámošovi
Aby bylo vyhověno ouřadům bych to udělala takto ; kámašovi bych dala peníze v hotovosti, on si je vloží jako vklad na úcet firmy, objedná vířivku a zaplatí z účtu. Fakturu vloží do úcetnictví mimo výdaje - osobní spotřeba, nebude uplaťnovat vratku DPH.
O tohle se žádný ouřad nebude zajímat. Mezi prodejem podnikateli a nepodnikateli není žádný rozdíl. Rozdíl je v odpovědnosti za vady. Nejspíš to bude nějaký neprodejný aušus.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.