Nejste přihlášen/a.
Nevíte, čím by šlo rozpustit montážní PU pěnu? Dejme tomu, že jsem jí dal někam, kde jí teď mít nechci a jelikož je umístěna vodorovně (v podlaze), tak mě napadá, že bych jí polil nějakým ředidlem a ona by se rozpustila a ztekla dolů. Neodstraním jí sice uplně, ale snad dostatečně, abych pak mohl místo té pěny zalít místa něčím jiným (maltou, betonem, stěrkou ...).
to uz tu bylo
denbraven.cz/...
jotak, no jestli jste to nafoukal kam jste nechtel, tak takova latka na rozpusteni asi nebude ![]()
Vím, že existuje odstraňovač, ale ta lahvička je šíleně drahá. Já bych si představoval plechovku ředidla, která by obsahovala to správné ředidlo, které polyuretan rozpustí. Musí přece něco takového existovat, ne? A za pár korun. Pak bych to na to nalil a byl by pokoj.
No ale jestli ne, tak ne ![]()
Nezaschlou odstraníte acentonem
zaschlou jen mechanicky a pak
přesně dle příkladu zde: milancukrar.papricka.cz/...
Dobrý deň Vám prajem.
Potrebujem vyčistiť rúrku, ktorou sa strieka pur pena, aby som nemusel kupovať zakaždým novú.
Vopred vám ďakujem za radu. Juraj
V tom případě je lepší koupit pistolovou pěnu a pistoli na ni.Trubičkovou pak že se konce ucpe nebo se trubička kousek pořed ustím "zlomí" a tím se jakoby uzavře a při dalším použití se z těch cca2cm ustříhne nebo pročistí (trochu ) hřebíkem!
Nechate tu trubičku so všetkým na PUR pene.Ak budete používať penu znova,tak starý nadstavec odmontujte,dierku na PUR pene mechanický vyčistite a namontujte nový nadstavec,ktorý sa dá mimochodom kúpiť aj samostatne.Starý nádstavec po dokonalom vytvrdnutí peny sa dá mechanický vyčistiť.Trupičku postláčate a potom sa tá stvrdnutá pena vytlačiť.Ja na to používam tenkú elektródu.Adaptér tiež vyčistím mechanický malým skrutkovačom.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.