Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Čím rozpustit PU pěnu?

Od: michaltopic* odpovědí: 12 změna:

Nevíte, čím by šlo rozpustit montážní PU pěnu? Dejme tomu, že jsem jí dal někam, kde jí teď mít nechci a jelikož je umístěna vodorovně (v podlaze), tak mě napadá, že bych jí polil nějakým ředidlem a ona by se rozpustila a ztekla dolů. Neodstraním jí sice uplně, ale snad dostatečně, abych pak mohl místo té pěny zalít místa něčím jiným (maltou, betonem, stěrkou ...).

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

joudic*
hodnocení

0x

to uz tu bylo ;) denbraven.cz/...

doplněno 16.11.12 09:26:

jotak, no jestli jste to nafoukal kam jste nechtel, tak takova latka na rozpusteni asi nebude :)

michaltopic*
hodnocení

Vím, že existuje odstraňovač, ale ta lahvička je šíleně drahá. Já bych si představoval plechovku ředidla, která by obsahovala to správné ředidlo, které polyuretan rozpustí. Musí přece něco takového existovat, ne? A za pár korun. Pak bych to na to nalil a byl by pokoj.

No ale jestli ne, tak ne :)

jabraka*
hodnocení

0x

Samozřejmě existuje,ale je nedostupný běžně.Tetrahydrofuran,používá se i k rozpouštění PVC

JABRAKA

kolo*
hodnocení

0x

Pěna se dá normálně rozpusti acetonem

hajkys

Máčel jsem kus vytvrzené PU pěny v acetonu celý den a nezměkl.

mili3478*
hodnocení

0x

Cistic na pur penu

hodnocení

0x

Nevím zda mají někteří pravdu,ale osobně -po vytvrzení jen mechanicky,odřezat ,vyškrábat obrousit...

hodnocení

0x

Nezaschlou odstraníte acentonem

zaschlou jen mechanicky a pak

denbraven.cz/...

přesně dle příkladu zde: milancukrar.papricka.cz/...

hodnocení

0x

jestli je ta vytvrzená pěna v betonové díře, tak bych jí normálně vypálil horkovzdušnou pistolí nebo hořákem.

takacjuraj
hodnocení

0x

Dobrý deň Vám prajem.

Potrebujem vyčistiť rúrku, ktorou sa strieka pur pena, aby som nemusel kupovať zakaždým novú.

Vopred vám ďakujem za radu. Juraj

V tom případě je lepší koupit pistolovou pěnu a pistoli na ni.Trubičkovou pak že se konce ucpe nebo se trubička kousek pořed ustím "zlomí" a tím se jakoby uzavře a při dalším použití se z těch cca2cm ustříhne nebo pročistí (trochu ) hřebíkem!

Nechate tu trubičku so všetkým na PUR pene.Ak budete používať penu znova,tak starý nadstavec odmontujte,dierku na PUR pene mechanický vyčistite a namontujte nový nadstavec,ktorý sa dá mimochodom kúpiť aj samostatne.Starý nádstavec po dokonalom vytvrdnutí peny sa dá mechanický vyčistiť.Trupičku postláčate a potom sa tá stvrdnutá pena vytlačiť.Ja na to používam tenkú elektródu.Adaptér tiež vyčistím mechanický malým skrutkovačom.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]