Nejste přihlášen/a.
Zdravím,
začal jsem okopávat dům kvůli instalaci drenáží. V hloubce, kde bych chtěl vést trubku, jsem narazil na odpad ze záchodu. Takže se mu musím vyhnout. Níž jít nemůžu kvůli základové spáře, takže musím vrchem. Je lepší pod trubku dát víc štěrku (cca 20cm) nebo nejprve zahrnout zpět zeminou a štěrk nechat jen pár cm pod trubkou? Díky za radu.
Třeba kvůli tomu, že lidi nevědí co s penězma?
Ale k dotazu, proč dávat pod drenáž štěrk? Aby voda, která se dostane do trubky dírkama na vrchní straně trubky zase z tý trubky mohla vesele dírkama na spodku vytéct do toho štěrku, místo aby eventuelně dotekla někam do odpadu?
Přidám se ke kolegům, na správnou radu je třeba vědět, proč to děláte. V 99% se dělá drenáž zbytečně, nemá odůvodnění, ani nic nedělá. jen uložená práce a peníze, někdy v zemi.
Voda, která doteče do drenáže, zase tou drenáží proteče dolů a začne se vsakovat do podloží. U vás ještě proteče kamenem, zateče pod něj a pak teprve vsakuje do země.
To potřebujete?
Dobrý den,
díky za reakci. Dům je ve svahu. Štítová zeď, která je proti kopci se celá bourala a dělal se nový základ. Zjistil jsem, že se po dešti voda opírá o základ a téměř neodtéká. půda je hodně jílovitá. Proto ta drenáž. Budem tam jen kvůli tomu, aby sbírala vodu, která vystoupá na úroveň trubky.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.