Dobrý den, mám problém, se kterým si nevím rady. Bílím často, různé pokoje, stavby, ale toto se mi stalo poprvé. Tchán udělal pomocí vnitřního štuku novou omítku. Již jsem místnost vybílil 6x, ale stále jsou vidět tmavé skvrny a šmouhy, při bližším pohledu jdou vidět tmavá zrnka písku. Zkoušel jsem stetkou i válečkem, dokonce i ředil méně, než je doporučeno, ale po zaschnutí stále tento problém. Kde může být problém? Fleky jsou jen místy, jinde je to v pořádku. Pokud je problém ve špatně provedeném podkladu, tak to si dovolit tchánovi říci nemohu Co byste poradili? Upřímně není to nejmenší místnost a bílit to 20x je jednak časově, tak i vzhledem k ceně barvy finančně náročné. Děkuji.
Ve zdi může být mastnota která vystoupala na povrch. Nebo nedostatečný časový odstup před další vrstvou. doplněno 26.07.23 08:57: Vápnem můžete bílit druhý den. Ale akrylatovími barvy až za 2 týdny až vyzraje omítka, viz technicky list výrobce barvy.
Špatně zafilcovaný štuk, zeď není všude stejně hladká na povrchu, to jsou ty místy vystupující kamínky a proto je to tak vidět.
Možná se to stalo špatným rozmícháním pytlového suchého štuku a pak tím nedohlazením filcákem.
Řešení mě nenapadá, protože při přebroušení se sice odstraní kamínky, ale místo nich tam vzniknou zase dírky a znovu to přeštukovat po 6ti vrstvách malby je špatný nápad.
Třeba něco napadne diesla nebo cukráře, ale možná že by pomohlo to přebílit štětkou a hustější barvou a jenom jedním směrem.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.