Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

WPC terasová prkna nebo alternativa

Od: tomasz odpovědí: 1 změna:
Zdravím, chystám se zrenovovat zelezobetonovou podestu venkovniho nepodstreseneho schodiste. Uvazuju o wpc prknech, ale kdyz jsem na spouste mistech videl jak vypadaji po nekolika letech pouzivani, nevim jestli do nich jit - ohybaji se, mechanicky opotrebuji. To je asi problem tech levnych dirovanych -mohou uhnivat uvnitr. Ta plna prkna mi prijdou zase predrazena = min. 1500kc/m2 bez montazniho materialu. Celkova plocha k renovaci je cca 15m2. Tvar nepravidelny, takze velky odpad. Jaka je vase zkusenost s wpc prkny? Vyplati se ta levna, abych to nemusel v následujících 10-15letech predelavat? Drevo nechci, ani dlazbu, protoze pod podestou je mistnos (vlhka). Schodiste je na severni strane. Muzete doporucit konkretni znacku, typ, vyrobce? Nebo nejakou alternativu? Treba ty terasove ctverce? Cena do 1000kc/m2 celem. Zvladnu svepomoci. Dekuji, Tomas
WPC terasová prkna nebo alternativa

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Tak to se raději poraď s někým kdo takovou rekonstrukci už dělal. Myslím si že si to maluješ příliš jednoduše. Chtělo by to poradit se s nějakým praktikem, který provádí podobné rekonstrukce.

WPC je směs plastu a dřeva. Takže odolnost proti poškrábání je odpovídající těm materiálům.

A samo že se WPC desky prohnou. Protože mají nějakou teplotní roztažnost. Ale stačí postupovat podle montážních pokynů a vyrobit poctivou (neošizenou) spodní konstrukci a průhyb desek bude výrazně menší.

U tebe to chce nějakou větší rekonstrukci. Určitě se to dá zvládnout svépomocí, ale chce to někde zjistit aspoň základní informace. A hlavně to chce dobrý nápad hned na začátku.

Mne napadá otázka: Proč je tam tak velký a široký prostor? Nestračila by šířka toho nejspodnějšího schodu přede dveřmi?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]