Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Rezervační smlouva při pronájmu bytu

Od: ester odpovědí: 3 změna:
Zdravím, měla bych teď někdy podepisovat rezervační smlouvu na pronájem bytu (1.9. je termín nastěhování, jedná se o studentské bydlení, nikoliv byt přes realitku apod.). Ovšem s majitelkou vázne posledních 14 dní komunikace a vlastně ani nevím, co si představit pod tím, že rezervační smlouvu podepíšeme na dálku?
Rezervační podepisujeme na dálku, protože to tam mám daleko (100km) a majitelka mi tím chtěla vyjít vstříc. Ovšem tím, jak mi neodepisuje (předtím komunikace bez problému), tak nevím ani jak mám tu smlouvu na dálku podepsat…jestli elektronický podpis, nebo zda to myslela tak, že mám vytisknout, podepsat, oskenovat a poslat (tak nějak to dělala známá, když si rezervovala byt na jedné studentské ubytovně).
Děkuji za každou odpověď.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Když jsou rozumní lidé, domluví se vždy, i na dálku. Smlouva prověřená i právníky je k ničemu, pokud někdo začne být vyčůraný.

V dnešní době je 100km jak nic...

Ale divím se, že přímo s majitelkou podepisujete rezervační smlouvu, proč ne přímo nájemní smlouvu. Dneska uzavřete smouvu, s nájmem od 1.9.2023, byt bude předán 28.8. Nájem na září uhradíte při podpisu.

Jak jednoduché.

ester
hodnocení

Upřímně též netuším, proč to tak paní chce, ale asi to je skrze to, abych z toho “nemohla” jen tak vycouvat…možná i tím, že to je vyloženě bydlení pro studenty…známá to tak měla taky právě v jiném městě.

Tak jí navrhněte, co Vám navrhuji já.

O nic nemůže přijít...smlouva je dnem podpisu platná a hotovo.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]