Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Napojení HT na zelené PVC

Od: ruda* odpovědí: 10 změna:
Ahoj, v kotelně napojují odpad na staré PVC.
Do odpadu je svedeno umyvadlo, pračka a kondenzační kotel.
Staré PVC jsem nahřal a do něj vsunul HT redukci na požadovaný průměr.
Nepoužil jsem lepidlo, silikon...nic
Bude to takto OK nebo to mám uřezat a dát HT přesuvku? Aktuální stav mi přijde elegantnější. Předpokládám že po vychladnutí se PVC těsně obepne kolem HT A vznikne dobrý spoj.

Napojení HT na zelené PVC

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
HT plast se nelepi, neni to PVC, ale PP. Nic na nej nechytne, nechal bych to tak. Jen pro jistotu bych vrch napojeni utesnil Ravak neutralnim silikonem.
zaseja

Jak píšeš správně, že na PP nic nechytne, tak proč mu radíš tam dát ten silikon?

Tak na zelenou trubku chytne a zbytek vytesni proti prachu.

zaseja
hodnocení

2x

Zatím všechno špatně, buď si sežeň redukci z PVC s hrdlem s gumou, některé rozměry se vyrábějí a nebo to uřízni a dej HT přesuvku, ostatní vyjmenované přechody nejsou povolené.

hodnocení

1x

Ak je ta fotka spravne otocena (rura je zvisla), ten odpad je v poriadku a dobre odteka, potom ste sice urobili fuserinu, ale nic zle sa nestane, kedze to nie je tlakovy rozvod a voda odtecie prec, nez by vam kdesi bublala von na spoji.

zaseja

To máš sice částečně pravdu, ale pokud někde dojde k ucpání třeba stoupačky, pak se zvedne voda i tady a nebo tam budou pomalu stoupat páry z odpadních vod a časem se to může projevit vlhkým flekem na zdi v tomhle místě, tahle prasárna se mu časem může vymstít, když už to má vysekaný, tak je lepší to udělat pořádně.

hodnocení

1x

Existují hrdlové přechody HT /novodur ,

111®
hodnocení

0x

může ale spíš nebude, vlepit lepidlem na novodur, zasunuto je to správně po směru odtoku. přesuvla bydělala probůémy a zachytával by se různý bordel a ucpával odtok

zaseja

Žádný lepidlo, na ten PP se nechytne, a ta přesuvka je na to vyráběná, nic se chytat nebude, pokud po říznutí nožem očistí ty chlupy z řezu.

Lepidlo na novodur nefunguje na polyetylen / propylen, co je material HT systemu a v podstate je to nelepitelne.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]