Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Mech nebo něco na fasádě?

Od: mirkad odpovědí: 7 změna:
Dobrý den,ziji sama a dětmi v malém RD po úmrtí manžela,nemám se s kým poradit. Máme strikanou fasádu,stáří domku 17 let.Na fasádě se objevují skvrny,vypadá to jako mech? Nyní, když je sucho,to není příliš vidět,vystoupne to, když je vlhko a déšť.Neni to žádné zatékání ani špína ze země,je to i v horní části domku. Co to je a čím to vyčistit? Není mnoho peněz,nechci volat firmu na čištění fasády,zkusím to sama. Omlouvám se za překlepy, píši z mobilu.Dekuji vám.
Mech nebo něco na fasádě?
Mech nebo něco na fasádě? #2
Mech nebo něco na fasádě? #3

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

riva
hodnocení

6x

Není moc peněz, nechte to tak.

Někde si i zakládají na tom, když má dům patinu. Ukazuje to na jeho historii.

jirkasherpa
hodnocení

1x
Mám to samé. U mne to není mech, ani houba a jde to omýt vodou. Nemáte v sousedství kovárnu, pole anebo třeba pole? To jsou zdroje možného znečištění. Já mám všechny tyto tři veličiny, plus tam parkuju auto.
Nebo už jste na něco přišla?
ferda
hodnocení

Nutnost renovace omitkY,musíte nechat udělat nový nátěr

hodnocení

0x

Zatím tam mech a lišejník není , to jsou "šmouhy" způsebené deštěm. Jedno za čes ostříkejte Wapkou (ale pozor -nejprve zkuste někde bokem kde nebude vadit možné poškození fasáda přílišným tlakem vody!) nebo hadicí a kartáčem umýt!

mirkad
hodnocení

Zkusili jsme,vodou,kartáčem to nejde,byli jsme peclivi

Přidali jste třeba jar? zkuste tu wapku ale pozor dokáže sundat i klasickou omítku díky prasklinám, až na cihlu!

Pokud toto selže pak zkusit obnovit fungicidní nátěr nebo dát novou barvu, ale šťětkou je to pakárna a válečkom trochu lepší.

plavest

Úspěšně jsem použila na tuto plíseň na fasádě obyčejné savo ve spreji. Fasáda dokonce dostane výraznější, čistější, původní barvu. Výsledek je vidět na druhý den, až savo uschne. Na fasádu ve výšce jsem použila zahradní postřikovač na stromy, do kterého jsem nalila Savo. Zkuste to na malém kousku fasády a druhý den, pokud budete spokojena dodělejte zbytek.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]