Lidičky, prosím Vás poraďte mi...mám velkého ctitele, schizofrenika, ten mi přes celou ulici na asfalt bílou malířskou barvou,pěkně hustou, před několika dny napsal vzkaz, o který nestojím...zaschlou to, vpilo se to do toho porézního asfaltu a ani vysokotlakým čističem to nelze pořádně mít a hlavně ten nápis je přes 50 metrů dlouhý...jak to zlikvidovat? Napadá mě to přetřít na cernoobarvenou stejnou směsi, co on? Myslíte že je to dobrý nápad?
Není to dobrý nápad! Váš ctitel se dopustil protizákonného jednání, vy byste se dopustila něčeho podobného. Ohlaste to na Policii, nejlépe se jménem pachatele, a rovněž to ohlaste správci komunikace, který by měl zajistit odstranění. Kdo je správcem komunikace vám sdělí na Místním úřadě.
Když já si vzpomenu, jak si PČR "vyšlápla" na kolegy z TT oddílu, kteří udělali pro označení silniční části triatlonu na silnici pár šipek velikosti cca 50cm...Hned odstranit, bez jakýchkoliv diskuzí (ještě před závodem), nebo pokuta až nevím kolik-.--
A tady nápis 50m dlouhý a bez povšimnutí?
jitulinka22
Bez povšimnutí to jistě není, ale žijí na malé vsi a ještě ve slepé ulici, kde opravdu jezdí jen sousedí...je mi to blbe vůči nim... Policie už bohužel jeho výjevy opravdu neřeší...pokut má spousty a ani nevím, zda je někdy hradí...je to cvok...moje smůla, že jsem si takového člověka pustila do života, ale asi opravdu nejlepší a nejrychlejší způsob se toho zbavit je to něčím přetřít...
Dobrý den, není to dobrý nápad. Došlo k poškození cizí věci a to ohlaste policii, ta to vyšetří, bude informovat majitele vozovky (patrně radnici či správu komunikace) a ti budou požadovat na tom uchylovi náhradu za odstranění nápisu (patrně marně, ale vozovku snad její majitel opraví). Vy se dalšího podobného jednání vyvarujte, stejně to sama technicky nezvládnete. Zdravím! doplněno 23.07.23 13:25: jitulinka22 - nezapomeňte ten nápis fotografický zdokumentovat, dokud je zachována jeho čitelnost. Asfaltovat a pískovat 50 metrů vozovky (a tím poničit důkaz) snad nebudete. Také tím nedojde na jemném písku k havárii cyklisty nebo motorkáře.
Snažit se odstraňovat nápis je kontraproduktivní. Klidně bych jej tam nechal, což bude pro okolí svědčit o mentálních pochodech dotyčného. Napráskání policii a úřadům je na zvážení.
Pretrite to asfaltovým náterom,určite nedôjde ku poškodeniu, a posypte trochu jemným pieskom. Správca komunikácie by to tiež len priestriekal asfaltom až by na to došlo.
slavco31 - možná bude oprava vozovky probíhat tak, jak píšete, ale určitě v té době opravy, až do jejího ukončení, bude zastaven dopravní provoz, což si tazatelka dovolit nemůže.
Všiml jsem si, že firmy, které dělají vodorovné značení, zcela běžně přetírají černou barvou např. dočasné vodorovné značení nebo pokud jim nové někdo přejede, než to značení uschne, tak ty rozježděné stopy od pneumatiky. Dělají to černou barvou, netuším jakou, ničím to nezasypávají. Ale na těch 50 metrů bude ta spotřeba šílená .
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.