Zdravím Vás, pánové. Tak jsem se po asi dvou měsících šel podívat na vyštukovanou místnost. Na jedné stěně mám prasklinu jednu, na druhé dvě. Štukoval jsem na radu většiny z vás bez tak populárního lepidla a perlinky, rovnou na ošetřenou starou omítku. Poradíte co s tím? Dělám blbě něco já? Dám-li druhou vrstvu, nevím zda nepraskne taky a že to zakryje barva, na to nechci spoléhat...
Je víc možností, buď špatně zatočená opravená omítka, nebo nebyly ještě vyschlé opravy, nebo moc silná vrstva štuku v místech prasklin, nebo moc mokrý štuk při konečném filcování a nebo nedostatečné konečné filcování.
Zase neni pravda ze to s perlinkou nepraska. Praska, ale podststne mene. Kdysi se hlavne na stavbe nespechalo. Nahazely se vapenne jsdrovky, nechaly se vypraskat, pak stuk. Dnes by nejradsi delali každý den jednu vrstvu a pak se to przni lepidlama. Velka tloustka stuku praska pri vysychani.pokud uz je to nastukovane delsi dobu, tak bych vymaloval a ok.
Štuk vždy vyúraská s tím se nic nedá dělat, proto se v minulosti "přírodní" štuk VŽDY první nátěr prováděl vápnem, skrze zatáhnutí prasklin.
U současných štuků ze směsí se toto povětšinou nedělá a MIKROPRASKLINY které se vyskytnou se přebílí nátěrem a pak nejsou vidět. Pokud jsou hodně viditelné, velké pak je vada jak píše předemnou, ale hlavně ve větší než běžné tl štuku!
korinek
Tloušťkou to nebude, nemám nijak silnou vrstvu. Jsou to jen takové mikropraskliny jak píšete... Takové vlásečnice. Myslíte tedy, že to schová běžná barva? Nemám to řešit a pustit se do malování?
pokud je to tak tak to neřešte! Mnohdy nám toto vyleze až při prvním nátěru (více naředěná barva místo penetrace) po další už to není znatelné! a finálka vůbec!
korinek
Nuže tedy dobrá, dám opět na Vaše rady a zahájím malování. Ale jestli to vyleze, tak Vás prokleju! (dělám si srandu) Díky za konzultaci!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.