Dobrý den mám novou troubu Concept - tento typ -ETV7460SS, jak mám upéct piškotovou buchtu (neotvírám) vyběhne a ke konci dopečení spadne a ztvrdne. Ve staré troubě se mě peklo nádherně, tohle se mě nestalo nikdy ,pěkná, vláčná buchta a teď to nevychytám. Děkuji.
Já v té troubě nové peču na 180 stupňů asi hodinu. A když jsem pekla dříve je to asi 2 týdny jsem pekla bublaninu na 17 0 stupňů dvě hodiny pečení-byla tvrdá, prosím poraďte co s tím děkuji.
Mrkněte se na nastavení trouby - topné těleso předchozí trouby jste měla zapnuto nahoře i dole? nějaký "větrák"? ... Je to strašně o zvyku a předchozích zkušenostech...
Třeba tchýně má poslední dva roky novou troubu a pořád to tahá jako ze staré Mory - takže většina buchet je nahoře jakž takž ok, ale dole syrová Ale nedá si poradit, že to může nějak i nastavit nebo položit plech níž...
pokud správně nastavíte režim, tak nevidím důvod, proč by to nemělo fungovat? Ale je to skutečně o cviku, než to vychytáte, třeba na 10. pokus, zapisujte si jak to děláte a příště to udělejte jinak. já to dokážu udělat i v multifunkční mikrovlnné troubě se spodním a horním ohřevem, i na manuální program. Ale není to na první pokus samozřejmě, je to o cviku
neděláte to třeba na horkovzduch? Na gril? Případně na nějaký automatický program?
Dobrý den my jsme měli dlouhá léta klasický sporák Mora nahoře i dole plyn trouba pekla dobře. Apak jsme měli asi 12 let klasický sporák Indesit nahoře plyn a dole (klasicky s prolisy)trouba na elektřinu- pořád trouba pekla výborně. Letos máme ( po celkové rekonstrukci kuchyně )novou vestavnou troubu Concept. Pečeme pouze a jenom na klasické konvenční pečení- na displeji je vodorovná čárka nahoře i dole mezi tím nic. V návodu( i na internetu to píšou i u jiných značek)píšou, že při pečení běží- automatické chlazení , které se zapiná se začátkem pečení a vypíná s koncem pečení, a je to znát u dvířek nahoře,že je tam průvan a nehučí tam nic. Včera jsme soužití naprázdno (nechali jsme to chvilku)péct s ventilátorem, to je ta vrtulka mezi čárkou nahoře i dole - hučelo to tam dost. Zatímco u toho klasického pečení, nám to nehučelo. Opravdu , když jsme pekli bublaninu i piškot měli jsme zapnutý zapnutý jenom to klasické pečení a jak jsem psala nahoře. Nevím jestli by pomohlo umístění výš. Ještě musím napsat- uplně dole máme umístěný plech ,aby to tolik nepeklo, a na druhém patře zezdola, byl piškot. Už si nevíme rady. Děkuji za rady.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.