Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

PIR panely mezi krokve

Od: mckormick odpovědí: 14 změna:
Dobrý den,
mam myslenku v realizaci zatepleni podkrovi, ze bych dal lepsi vatu (0,031 lambda) mezi krokve a na to PIR desku 10cm z obou stran parotes. folii, proto abych usetril misto kvuli oknum atd. Obchodak se mi snazi doporucit, dat PIR desky i mezi krokve. Rad bych se zeptal, na vase zkusenosti...jestli se to takto dnes dela? Na internetu jsem nenasel mnoho clanku s timto resenim, dekuji

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

el
hodnocení

2x
Je to blbost. Ta vata s lambdou 0,031 je mnohokrát lepší izolant než krokev, kterou půjde hlavne teplo pryč. Jestli dáte PIR rozdil pozná hlavne peněženka, ta investice se vám těžko někdy vrátí.
Nemá to smysl.

hodnocení

0x

Jako pod krokve dát další PIR 10cm? Ano, je to řešení, ale za větší cenu, kvůli někoílika centimetrům. Zoboustran parotěs chcete kvůli čemu?

Obchoďák který firmy Vám toto radí?

mckormick
hodnocení

V mem navrhu bylo 16cm minerální vata a oboustranna Pir deska s plynotesnou hlinikovou folii...pardon za chybu. Obchodak doporucil misto vaty dat radeji PIR desku mezi krokve se stejnou folii.
Vy jste znaly, co si o tom myslite?

můžete udělat sken výkresu? S rozměry a druhem PIRu?

mckormick
hodnocení

Nemam zadnou dokumentaci, zatim je to ve fazi pouhe uvahy. Panel se jmenuje - TermPIR ® AL s perodrazkou.

Nedovedu si představit, jak mezi krokve dáváte takto tuhou desku. Jakou sílu uvažujete. Ještě se zámky.

Cena této izolace je značná, oproti skelné, či čedičové vatě, a tepelný odpor zase není tak rozdílný, jako cena.

Jako nadkrokevní izolace, proč ne, ale mezi trámy dejte vatu.

mckormick
hodnocení

Cely tento system se dela v Anglii, overoval jsem si to ted, vcetne postupu. R ukazatel maji panely 7 oproti vate ktera se toci kolem 4. Vaha oproti mineralni vate je ctvrtinova

zkuste si vzít 10cm silný polyš a těsně ho vsunout mezi krokve..

V Anglii je to možné, klidně to tak dělejte i u Vás...

mckormick
hodnocení

Dival jsem se na postup.

to je dobře, alespoň víte, jak na to.

vibe2*
hodnocení

0x

To je ten problém se zkratkami ...

Co je to PIR? V tomto případě "polyisokyanurát"- tuhá pěna

dskstavebniny.cz/...

Jinak PIR je "Passive infrared sensor"(pasivní infračidlo v zabezpečovací technice) ...

píše PIR panel...

vibe2*

No však jo - jenomže já mám PIR zafixované v jiném kontextu - ne jako pěnu.

Zkratky jsou zlo.

Ano, to máte pravdu, jak již dávno sdělil v písni pan Mládek.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]