Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pračka - panelový byt, kde na ní původně nebylo místo

Od: stan* odpovědí: 12 změna:

Dobrý den,

mám v plánu koupi panelákového bytu. Jedna z věcí, které teď řeším je, že je to původní byt a majitelka neměla ani pračku a není na ní nikde udělané místo - ani přímo místo na napojení odpadu a vody. Koupelna je původní, ale zděná. Dalo by se přes instalatéra nebo někoho vyřešit tento problém? Umyvadlo nad pračku a nějak napojit na odpad pod vanou a na vodu? Nevšiml jsem si ani, že by v koupelně byl takový ten uzávěr, na který se normálně pračka na vodu napojuje.

Děkuji moc za rady :)

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Možností napojení je hafo, problémy mohou být dva - místo a zásuvka, s ostatním si instalatér relativně snadno poradí...

hodnocení

2x

A je problém mít pračku v kuchyni? Já ji tak mám 35 let.

Pračka - panelový byt, kde na ní původně nebylo místo

Je to hnusne a narusa to celkovy dojem, ostatne spotrebice su vstavane.

Možná je to hnusné, ale koupelnu nenafouknu. Mně to vyhovuje. Promiňte, že jsem urazila Váš krasocit *smich*

V kuchyni bude mít pračka delší životnost. Oproti tam kde se na ni bude neustále cákat voda.
hugo
Pračku mám v koupelně 40 let a bylo na ni cca 10 kapek vody za tu dobu

ulto
hodnocení

0x

Pokud kupuješ byt, tak udělat průraz a nový rohový ventil na pračku a odpad asi bude to nejmenší.

Co se týče dispozice koupelny, no tak záleží na velikosti koupelny jsou pračky s vrchní m plněním úzké, jsou pračky mělké 40 cm, někdo dává pračku mimo koupelnu třeba na chodbu, nebo do kumbalu.

pokud nemáš půdorys bytu, tak je to těžké něco vymýšlet.

stan*
hodnocení

Takže jestli to chápu dobře, tak se dá koupit rohový ventil na vodu, který zkombinuje přívod na pračku i do umyvadla?

Tak pračka by byla s předním plněním.

ulto

I tak je to možné, je to Roháček kombinovaný na pračku a myčku, výstup má 3/8” na stojánkovou baterii a 3/4” na pračku nebo myčku - viz zde google.com/...

Ale já jsem původně myslel průraz do stoupačky, a udělám si Roháček přesně tam kde potřebuji.

S tou zásuvkou to také není problém, ale bez znalosti dispozici není možno se o tom bavit. vůbec netušíme jestli tam je PEN nebo chránič nebo hliník atp. vyřešit jde všechno, no pračku s předním plněním potřebujete tu šířku 60 cm a hloubka 40 cm

hodnocení

0x
Výrobce pračky udává kde ji můžete instalovat a kde ne.
Minimálně 60cm od okraje vany a rozhodně ne pod umyvadlo!
ulto

A to řekl kdo, pračka může být hned vedle vany, anebo já to tak vždycky mám.Pokud ivankovová tak musí být po spojení samozřejmě

Na základě zákona o shodě výrobků musí výrobce (dovozce) udávat v jakém prostředí může být výrobek umístěn.
60cm od vany a v úmývacím prostoru je dané že tam můžou být umístěné spotřebiče u nichž výrobce toto umístění umožňuje v koupelně zóně 2.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]