Nejste přihlášen/a.
Prosím o radu v rekonstrukci, co se schodištěm, nedávno jsem dodělal nivelace a v tu chvíli bylo už okem vidět, že schodiste leti oproti podlaze. Podklad je betonove schodiste, které je obložené dřevem, ale každý schody letí o 1,5cm na pravé straně. Měl jsem v umyslu schody na schody nalepit vinyl a bočnice natřit barvou. Ale teď nevím, co s tím.
Protže budu schody obkládat vinylem, napadlo mě to srovnat ale čím srovnat spád 1,5cm?
Díky
dejte foto.
Schody jsou samonosné, ale určitě bych nepředělával schodnice nivelačkou.
Rozebrat a předělat do roviny, nebo nechat tak.
Dobrý den, foto mohu mít až odpoledne. Ale prostě ten, kdo dělal schody, dal bočnice zaroven s podlahu, která ale strasne letela. Takze proste kazdy je nakrivo - po délce - zleva → doprava pada o 1,5cm :D tohle clověk nevymysli.
A ta rovna podlaha nad shodama to prave ted zvyraznila a je to hrozny.
To jsou samonosný schody, nebo to je lepený na betonu?
Škoda obkládat hezký borový schodiště vinylem, to nebude hezký.
Podle mě jsou samonosný, alespoň konstrukce tomu nasvědčuje.
Otázka, co s tím udělat. Pokud lepený na beton, tak sundat, opravit, přebrousit, nalakovat a znovu, teď už přesně, položit.
Samonosný se dole nasazují na štefty v podlaze a nahoře se opřou o strop a už to drží. Pro jistotu se ještě šroubují schodnice do zdi.
Podívej se zespodu schodiště. Pokud uvidíš dřevo, tak jsou samonosný, mohly by být vidět šrouby do zdi. Ty vyšroubovat a celé schodiště by mohlo jít zvednout nahoru. Stačí pět cm a mohly by jít celé vysadit. Pak rozebrat, vše obrousit a opět nalakovat. Vše proměřit, kde je vlastně chyba, tu odstranit a opět složit a vrátit zpátk na místo.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.