Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Křivé schody - 1,5cm spad

Od: schody odpovědí: 11 změna:

Prosím o radu v rekonstrukci, co se schodištěm, nedávno jsem dodělal nivelace a v tu chvíli bylo už okem vidět, že schodiste leti oproti podlaze. Podklad je betonove schodiste, které je obložené dřevem, ale každý schody letí o 1,5cm na pravé straně. Měl jsem v umyslu schody na schody nalepit vinyl a bočnice natřit barvou. Ale teď nevím, co s tím.

Protže budu schody obkládat vinylem, napadlo mě to srovnat ale čím srovnat spád 1,5cm?

Díky

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

el
hodnocení

2x
1,5 cm to nic není, měl jsem i 3 cm na jednom schodu.
Z čela jsem nalepil polystyren pěnou a pak vylil nivelaci.
Hlavně si to všechno dobře rozměřit, ať jeden schod nemá 18 cm a druhý 22cm např.

schody
hodnocení

mohu srovnat nivelaci?

floorwood.cz/...

hodnocení

0x

dejte foto.

doplněno 20.07.23 08:34:

Schody jsou samonosné, ale určitě bych nepředělával schodnice nivelačkou.

Rozebrat a předělat do roviny, nebo nechat tak.

schody
hodnocení

Dobrý den, foto mohu mít až odpoledne. Ale prostě ten, kdo dělal schody, dal bočnice zaroven s podlahu, která ale strasne letela. Takze proste kazdy je nakrivo - po délce - zleva → doprava pada o 1,5cm :D tohle clověk nevymysli.

A ta rovna podlaha nad shodama to prave ted zvyraznila a je to hrozny.

schody
19.07.23 20:46
Foto
Křivé schody - 1,5cm spad

hodnocení

0x
Chtělo by to fotku. Hned vy se vidělo více. 1,5 cm je fakt hodně a chce s tím rozhodně něco udělat.
Jen trochu bádám nad myšlenkou obložit dřevěné schody vinylem. To mě nepřijde jako nejlepší nápad.
schody
Nize obrazek.
Křivé schody - 1,5cm spad #2

To jsou samonosný schody, nebo to je lepený na betonu?

Škoda obkládat hezký borový schodiště vinylem, to nebude hezký.

schody
Ja presne nevim, schody tam byly a neodtrhaval jsem je. Tak bud nalepene na beton a proto je to krive, nebo to je samonosne a takhle to taky podelali.
Takze za vas obrousit a nalakovat? Ten prvni schod (svisla cast) bych dolepil na mamuta tim vinylem, kterym pokladam podlahu a zbytek zrenovovat.

Podle mě jsou samonosný, alespoň konstrukce tomu nasvědčuje.

Otázka, co s tím udělat. Pokud lepený na beton, tak sundat, opravit, přebrousit, nalakovat a znovu, teď už přesně, položit.

Samonosný se dole nasazují na štefty v podlaze a nahoře se opřou o strop a už to drží. Pro jistotu se ještě šroubují schodnice do zdi.

Podívej se zespodu schodiště. Pokud uvidíš dřevo, tak jsou samonosný, mohly by být vidět šrouby do zdi. Ty vyšroubovat a celé schodiště by mohlo jít zvednout nahoru. Stačí pět cm a mohly by jít celé vysadit. Pak rozebrat, vše obrousit a opět nalakovat. Vše proměřit, kde je vlastně chyba, tu odstranit a opět složit a vrátit zpátk na místo.

mnd®
hodnocení

0x

doplněno 19.07.23 21:07:

líp vidět? Kdo si má u monitoru kroutit hlavu?

Křivé schody - 1,5cm spad #3

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]