Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vadný elektroměr

Od: tomasfritsche odpovědí: 3 změna:

Dobrý den,

při pravidelné výměně elektroměru ČEZ zjistil, že elektroměr je vadný a neměří. Když jsem poptával jak se bude počítat spotřeba, odpověď jsem nedostal(čekám tři týdny na vyjádření).

Můžete mě poradit jak se bude spotřeba počítat? Mám možnost odmítnout platbu - závada byla na straně ČEZu?

Děkuji Tomáš Fritsche

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x
Na každé faktuře od ČEZ máte zobrazen (i graficky) celkový roční odběr za poslední tři či čtyři roky. Z toho zaplatíte průměr za období, kdy byl elměr v poruše... jednoduché...

hodnocení

0x

Platbu odmietnut nemozete, uplatnia na vas nejaky priemerny odber. Prestudujte si na webe dodavatela jeho obchodne podmienky, tam to bude popisane.

hodnocení

0x
Vypočtou vám to z průměru. Což je samozřejmě v období, kdy skoro každý šetřil, jak mohl, docela průšvih.
Snad by byla šance dosáhnout přihlédnutí k tomu, že poslední rok nebyl standardní, u domácností oproti minulosti poklesla spotřeba o 9 %, tedy toto by započíst mohli. Také, pokud byste prokázal, že u vás došlo v tomto období k nějaké zásadní změně odběru (pořídil jste jiné topení, někdo se odstěhoval z bytu) by mohli vycházet z kontrolního odečtu udělaného až nyní.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]