Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Otopná tělesa jasmína od firmy Boki

Od: sedlib* odpovědí: 5 změna:

Hezký večer,
Máte někdo zkušenosti s hliníkovým otopným panelem jasmína od firmy Boki.Jedná se o akumulační panel.
Popřípadě od firmy EVO ,ZEPHYR atd.Řešíme vytápění a máme 20 hod.sazbu elektřiny.
Děkuji za rady.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jabraka*
hodnocení

0x

Doplňkové topení,ano.Ale jako hlavní zdroj topení? Určitě ne.Kromě toho by mi dost vadila jeho cena.Pokud mluvíme o tomtéž.

Asi 1200 W teplota asi 45 stC

JABRAKA

sedlib*

A co podle Vás by bylo vhodné jako topení do RD ,mám pouze elektřinu 20 hod tarif.
Jinak ty radiátory jsou zde bokigroup.cz/...

jabraka*

Na odkazu není, kromě Barnumské reklamy,mnoho konkrétních informací,Firma doporučuje jednak radiátory k připojení vodního topení,pak infratopné panely a konvektory-topení s ventilátorem.

Je potřeba počítat,co to bude stát,ceny jsem tu taé nenašel.Pro dome¨k s pěti místnostmi kamarád obdržel návrh na kotel o 12kW.Podle toho je nutné si pořizovat jakékoliv topení.Tento výkon lze snížit kvalitním zateplením.U pasivně energetického domu odborníci tvcrdí,že stačí tepelné čerpadlo .

JABRAKA

pavka76*

Dobrý den. Pokud máte jen elektriku,tak bych uvažoval o tepelném čerpadle cs.wikipedia.org/... Ceny pro představu tepelnacerpadla-klimatiza/... Dobrá firma Vám to spočítá na míru zdarma. Na TČ máte i nižší sazbu. Ale jde o komplexní řešení,takže bez rozvodů,topných těles a hlavně stavebních prací to nepůjde.

sedlib*
hodnocení

0x

Díky.
O TČ jsem taky už uvažoval měl sem i firmu na Vzduch- Vzduch, ale ta cena a nevím to věčné foukání vzduchu a co bakterie v rozvodech atd.
Pro představu ty ceny těch topení jsou co mi poslali 1000W - 4130,- , 1500W - 5630,. , 2000W - 7130,-

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]