Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Oprava prahu u vstupních dveří

Od: kokoska odpovědí: 24 změna:

Jsem starší žena a s opravami nemám žádné zkušenosti. Kde sehnat opraváře na výměnu prahu u vstupních bytových dveří? Rodina bydlí daleko, ti mi nepomůžou. Soused žádný není. Každý chce jen velkou zakázku. Peníze mám.

24 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Kde to je? Kdyby to bylo někde mezi Vrchlabím, Novou Pakou či Semily, neměl by to být problém a nějak bych to asi zvládnul.

kokoska
18.07.23 21:43
hodnocení

Morava

Tak to se omlouvám.

hodnocení

2x
Zajděte do obi nebo podobného marketu, tam si vyberete, doma si zmerite délku, oni vám ho říznou a doma jen nalepite buďto na pěnu, mamuta,či chemopren. To si tam koupíte taky a máte to za pár stovek.
doplněno 19.07.23 13:58: unihobby.cz/...

Úplně rakhle jsem to udělala před několika lety. *hej*

Na to není třeba žádná věda ani předražený řemeslník:)

hodnocení

0x

Hodinový manžel...třeba.

kokoska
hodnocení

To jsem zkoušela. Moc se mu do toho nechtělo. Pak mi řekl, ať si to změřím, koupím práh a že on ho tam bouchne. To mě odradilo.

kokoss

S ohledem na to, že mu v hodinové sazbě 1000 Kč za hodinu asi nebudete chtít platit cestu do OBI, nákup a příjezd k vám, tak vám poradil dobře... práh stojí desetikoruny, záleží jestli chcete bukový nebo dubový nebo jaký podívejte se do OBI cz a udělejte to tak jak vám rádi, pokud tedy je OBI ve vaší docházkové vzdálenosti, jenže vyho ještě budete určitě chtít nalakovat...

anebo si přiznejte realitu, že když nemáte přátelé, známe, kamarádi, partnera, no tak musíte solit a solit a solit. To je daň za tu emancipaci, to je daň za to, že se s nikým nebavíte a nekamarádíte.

Pozoruji okolo sebe spoustu takových lidí, kteří se baví tak nanejvýš s miláčkem pejskem, a nikoho jiného takzvaně nepotřebují, a když jsem se jich ptal právě na ten váš problém, tak oni si vždycky někoho zaplatí, no, jenže to bylo ještě dávno před covideem A tedy v jiné době, sehnat dneska někoho na práci, tak to je jinej level :)

hodnocení

0x

No, hodinový manžel - musí dojet, obhlídnout, změřit, odjet pro práh, dopasovat. Pokud bude odvedle, řekl bych - 150Kč za práh, dvě hoďky celkem stráveného času - 800Kč, pokud zdaleka, třeba pětikilo za dopravu. Takže kolem patnácti stovek - to se Vám asi nebude líbit, proto do toho nechce jít. Problém malých zakázek. Navíc ty prahy bývají v surovém stavu, takže pokud pořádně, měl by to něčím napustit, aby ten práh nějak vypadal - další prachy.

doplněno 18.07.23 21:48:

Tak jo, Morava... Teď ještě trefte Přerov +- 20 km a možná bych kousek času našel.

kokoska
hodnocení

Taková cena by mi nevadila.

krtek6

tak ale...kolego...kuwa...práh koupíš ve Formelu za cca 100,- podle délky...nalakovat do barvy si to zvládne paní podle svého gusta sama aj po montáži...a jestli nedokážeš ten nový práh namontovat do 30min aj s seříznutím na potřebou délku a ukotvit ho na 2 hmoždinky nebo ho nalepit na mamuta...tak to jako tss... čekal jsem od tebe víc ;) ...to musíš jako profík udělat v pauze na kafe

Jasně, Krtku, tak to ukaž. Paní je k tobě blíž, než ke mně, jdeš do toho? Práh ve Formelu za kilo, hm, nevěřím, spíš kilopade. Cesta do Olmíka, od tebe to šacuji na pade v km tam a zpět, 2Kč za kilák, pokud to dáš tam za půl hoďky, jsi blesk, dobře, půl hodiny práce, počítá se započatá hodina... Já to do Olmíka mám zhruba 35Km, tam a zpět 140Kč za dopravu, minimálně hodinu na cestě tam a z5 - 400Kč, započatou hodinu práce tam - 400Kč. Plus to, že takový "kšeft" nepotřebuji, musel bych to dělat o víkendu, tento ne, příští ne, možná až ten další...Pokud si to paní nějak natře anebo to nechá surové, budiž, to necháme na ní. Máš lepší nabídku? ;)

alois5

Máte hezké počty, ale takto by se asi nikdo neuživil, možná tak byste okradl sám sebe. Hodina práce 650 Kč, hodina na cestě 350 Kč, 10 Kč za km pokud jezdíte osobákem, pokud dodávkou tak 15 Kč za km nebo více.

krtek6

alois5: hodina práce za 650,-? kua, kde žijete...to nebere ani ten nejlepší svářeč...ten dělá za 500,- ...mě fascinuje, jak každej umí bravurně počítat přesuny hmot, dopravy a kilometry, ale aby jako profík, kterej se tím má živit, udělal to co jsem napsal, tak to už je problém...holt Olomouckej kraj...

Kdyby to někoho třeba zajímalo...tak Ceníková cena RTS23/I za montáž prahu dveří do šířky 10cm je 135,-/kus (bez DPH) ! Já sám mám jako subnabídku od dodavatele tuto položku za 200,-/kus (bez DPH) ...takže jestli mi tu chce někdo vykládat, že to nejde za ty peníze udělat, tak je něco špatně...

a říkal jsem, že to je práce v mezičase na kafe...

alois5

napsal jsem ceny, které jako elektrikář sám fakturuji. předpokládám, že ostatní řemeslníci to budou mít podobně. jsem plátce, ceny jsem uváděl bez dhp. práci si převážně vybírám, rodinné domy moc nedělám, spíše technologické elektro, veřejné a výrobní prostory. lokace jihočeský kraj, ale často jezdím do prahy.

kokoss

Krtek 6 tady srovnává ceny mzdy někoho v závislé činnosti vs. ceny živnostníka.

takový živnostníci mají dost zakázek za 1000 Kč za hodinu, tak proč by někde dělali za 4 stovky? Pokud nůž někam jedou tak chtějí aspoň 15 stovek celkem vydělat, jinak se jim to nevyplatí :)

A na manuály zaměstnance, tak v poslední době 80% z nich mluví cizojazyčně.

každopádně zajímavá diskuse na téma cenotvorby za práh, Jen připomínám, ví co tady začnete házet nízkými cenami, tak buďte připraveni to taky udělat a vyfakturovat i s dokladem :) od klávesnice se to kecá, a kdo má dost času (jak na kafrání na netu, tak na tu práci) a současně má nízký ceny, tak jeho práci asi za málo stojí.

Já bych takovou zakázku pod 1500 Kč nedělal, ani kdybych byl od vedle :)

hodnocení

0x
Morava je poměrně velká... bližší určení místa?
kokoska
18.07.23 21:54
hodnocení

Olomouc

Tak to je pro mně už hodně daleko...ale kdyby to byla práce na 14 dnů...

hodnocení

0x

Bude mi 70 a děti jsou na"konci světa"- také jsem měnila práh u vstupních dveří. Koupila v OBI-cenu už nevím, ale vím že byl o dost dražší jak 100...uřezela na míru, doma "na koleni" zvládne každý. Zabrousila hrany-odšroubovala starý a koupila malý mamut v tubě-přilepila a za hodinku bylo hotovo. Kupte si hotový práh,pokud nevládnete na ruce každý soused vám ho na počkání uřeže na míru. Přilepeno cobydup. Kdybych měla shánět vždy řemeslníka tak žiju ve skále. Jsem si sama vybourala příčku,obložila,položoila plovoučku,vymaluji ap.Pro mne je důležité mít dobré kvalitní nářadí a pokud nevím jak na to tak se zeptám, nebo najdu na youtube. Tam najdu vše.

kokoss

Přesně tak, na YouTube je dnes najdete 80% ... Pokud umíte jazyky tak i více ...

některé ženské ale se štítí manuální chlapský práce (I když by to zvládly), protože pak mají pocit, že nejsou feminní. No tak musí poskytovat jiné feminní vlastnosti (třeba vařit, anebo vypadat jak Bardotka), aby jim ten soused vyhověl.

Ps: Prah v OBI začíná od 89 Kč obi.cz/... záleží na velikosti, levnější to možná bude v Hornbachu. Anebo se podívat v okolí najít truhláře, to snad nebude problém, ten by to mi i nalakovat, provrtat, a i nainstalovat, Ale to jen když bude mít hodně času. Tohle oni neradi dělají, protože je mi blbý říct co jsi právě o těch 1000 Kč za práci.

hodnocení

0x
No, asi budete muset přistoupit na to, že si ten práh oměříte a koupíte. Pak asi máte jedinou šanci řemeslníka ukecat, že se u vás staví, práh seřízne a připevní.Těžko něco víc.
Protože pokud bude muset cestovat k vám, vykecávat se s váma, měřit, jet koupit práh, jet zase k vám, práh ořezat a namontovat (to může být na chvíli, ale taky na dýl, podle toho v jakém stavu jsou futra a prostor pod prahem) a opět vykecávání se s vámi o tom, jak jste nemohla nikoho sehnat, placení a cesta od vás. Prostě mu to reálně zabere dopoledne, během kterého mohl pracovat na něčem větším za několik tisíc, přitom slušného člověka by současně hanba fackovala si vám o ty peníze říct.
Pak už jedině sehnat někoho v důchodu, kdo nemá do čeho píchnout a rád si vydělá na pivo. To můžete zkusit vyvěsit ve vaší sámošce, ale mohou se pak k vám dostavit i všelijaké živly..

hodnocení

0x

Zkusila bych zadat poptávku sem nejremeslnici.cz/... ozve se jen ten, kdo bude mít o zakázku zájem, navíc jsou tam i reference.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]