Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zednické práce

Od: alexandra* odpovědí: 11 změna:
Jak dlouho může trvat demontáže dalkovych garazovych vrat (dům z ytongu) a následné zazdeni? Děkuji za odpověď. V příloze zasílám foto vrat
Zednické práce

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

demontáž vrat je celkem rychlá. Ale jak je řešená podlaha pod vraty? Na čistou podlahu nemůžete zazdít tak velký otvor, to by nedopadlo úplně dobře. Takže možná se bude ještě řezat a bourat kus podlahy a až následně zazdívat.

Z obrázku je tam snad zámková dlažba.. takže rozebrat, dořešit hydorizolaci a zazdít.

alexandra*
hodnocení

Myslela jsem to tak, ze zazdit kompletně i s izolací atd. Je mi jasné, zese to nedá jen tak zalepit tbarnicema Podlaha- dlazba uvnitr a zamkova venku...viz foto
Zednické práce #2

Rozebrat zamkovou dlažbu, zjistit, jak je řešená hydroizolace. Následně vymysletm postup.

Demontovat vrata. Jestli hydroizolace OK, tak zazdít tvárnicemi, kotvení ke stávající zdi - kovové pásky . Zevnitř lepidlo s perlinkou nebo omítka. Zvenku polystyren + lepidlo s perlinkou.

Následně zevnitř štuk, venku penetrace + omítka. Spoje ale budou vidět, tak vymyslet, jak to udělat, aby to vypadalo nějak inteligentně.

Měníte vzhled domu a využití garáže na obytnou místnost, takže by to oficiálně asi chtělo zajít i na stavební úřad. Ale to už je věc názoru, atd...

Práce cca na 2 až 3 dny a budou tom nějaké technologické přestávky. Tepelná izolace pod dlažbou v garáži nějaká je? Aby Vám pak nebylo zima na nohy.

alexandra*
hodnocení

Stavební úřad má na starosti přítel, já si kvuli tomu budu brát dovolenou, tak bych potřebovala vědět kolik dní mě to bude stát. Technolog.prestavka jena 1 den? Slouží k vytvrzeni spojov.material. apod., je to tak?
To budete dělat vy sama? Asi ne. Tak zavolejte toho, kdo to bude dělat a on vám řekne, jak dlouho mu to bude trvat a kdy na to bude mít čas.
krtek6

stejně může na výšku dle technologického postupu dělat max. 4 šáry což je 1 m a pak musí 4 hodin min čekat...takže 1 den zdění +2 hodin demontáž vrat... + následný omítání což je další cca 1-2hodiny podle zkušeností zedníka

hodnocení

2x

1 den demontaz + murovanie, technologicka prestavka, potom 1/2 az 1 dna omietka.

Demontáž, vybnourání "prahu a položení s navařením pruhu izolace, vyzdění (pokud pórobetn s kotvením na pásky) pak stěrka lepidla s perlinkou jeden den a druhý dne dejme tomu 2 hodiny štukování s penetrací nebo cca totéž a pastovitá fasádní omítka!

alexandra*
hodnocení

Chceme z garaze udelat obytnou mistnost, takze i s komplet izolaci a vším co je potřeba aby tam byla zeď. Technologická prestavka, jak je časově náročna? Mám tedy počítat 3 dny?
Děkuji za odpověď.
Zednické práce #3

hodnocení

2x

Jedna vec je zamurovat otvor, druha vec je napad ako taky. Ake bude vyuzitie tej "obytnej" miestnosti? Ma to dost denneho svetla cez okna? Ake budu tepelne straty? Nezacne to kdesi v rohu plesniviet?

krtek6
hodnocení

0x

Pochybuju, že pod těma vratama probíhá nějakej pas...nebo snad jo? nějakej základ te nové nosné stěny (zazdívky) by to chtělo

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]