Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Káva, příprava kávy

Od: frantastrouhal* odpovědí: 21 změna:

Zdravím všechny milovníky dobré kávy, co si potrpí na kvalitní přípravu. Mám rád moka, nicméně hledám především dobrý french press. Zatím všechny moje zkoušky skončili poměrně neslavně, neboť se jednalo o nekvalitní nádobí, co po pár použití již nesloužilo tak, jak má. Poraďte prosím, kam se obrátit.

21 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

V každém městě jsou speciální obchody s kávou a vším co je potřeba k přípravě kávy potřeba. Tam vám poradí a dají ochutnat. Každému chutná káva jiná a navíc, jinak upravená. Už tady proběhlo několik diskuzí a neshodli jsme se na ničem. *mir*Díky tomu jsem si uvědomila, že někdy vítám takovou a jindy onakou kávu. Tak mám doma na turka, někdy ji uvařím přes presso konvičku, někdy jen klasicky zaliji. Ily Arabiku a Lavazza Arabiku. Granulovanou Davidoff. V tabletách do stroje 3 druhy, ta z Lidlu Bellcafe mi chutná nejvíce. Kávu připravím podle toho, kolik mám času nebo nálady. Nemusím pít stále stejnou a ze stejného hrnku. Někdy ze šálku, někdy z dvojité sklenice, někdy z hrnku.

krystofkruzik*
hodnocení

0x

Souhlasím s tím, že ne každé náčiní je kvalitní. Je potřeba dobře hledat, sám už jsem se několikrát spálil... (i doslova)

frantastrouhal*
hodnocení

Podle čeho poznám, že je to náčiní kvalitní? Nebo ještě lépe kam bych se měl obrátit?

kava

V každém městě jsou speciální obchody s kávou a vším co je potřeba k přípravě kávy potřeba. Tam vám poradí a dají ochutnat.

Však radu tady už máte *zed* .Jsem to z ní pochopil i já kam se mám obrátit.

krystofkruzik*

Jojo pravda, a jestli se vám nechce chodit po kamenných obchodech, tak mrkněte na net, tam toho je plno. A pokud se mohu podělit se zkušeností, tak já rád objednávám z bakly. Ale najděte si co vám bude vyhovovat! Pěkný den.

frantastrouhal*
hodnocení

Super, tak jo. Mockrát vám děkuji, poohlédnu se a něco vyberu!

spu
hodnocení

0x

Moka konvička, jedině ta, je schopna připravit dobrou kávu.

Jste si tím jist? *mir*A co takové kafe, které si člověk vezme v hrnku k práci? Nemusí na konvičku čekat, vymývat ji, sušit a uklidit.

Věc názoru, já mám nejradši esspresso, což v mocca konvičce prostě nepřipravíte :)

spu

babkazov - myslíte turka?

@babkazov a to kafe se v tom hrníčku prostě samo objeví?
Radši opláchnu konvičku a dám si výbornou kávu, než pít zalitého turka s pískem.
Ale co mám doma kávovar, tak ani tu konvičku už moc často nepoužívám, ikdyž mi z ní kafe chutná o něco víc.

Granulované kafe, třeba Davidoff, není k zahození. Podle nálady turka Davidoff, Illy nebo Lór, nebo všechny tyhle, ale z konvičky. Jak se mi chce, do čeho se mi chce, jakou mám náladu. A proč ne?! Znáte to: Proti gustu. . . *mir*jen žádnou Jihlavanku.

spu

babkazov. vidíte, tato možnost mě nenapadla, když se tu bavíme o dobré kávě. Jsem si říkal, no třeba mají v baráku kavárnu a chodí si tam s hrnkem :)

re4zon
Pozadavek na kvalitni pripravu kavy a rec je o predrazenych smeskach vyhonenych reklamou.. Nejde to nahodou trochu proti sobe? Mnohem lip clovek udela, kdyz se jednou placne pres kapsu, koupi automat a pak kupuje skutecne kvalitni kafe, ovsem levnejsi nez tyhle priserne supermarketovky. Chutove to bude rozhodne lepsi a priprava zabere asi 15 vterin.
zak
15 vterin s kapslemi dolce gusto nebo nespresso
Ale pozor, vyhýbám se kapslím s obsahem instantního hnusu, kapslí jedině pravou kávu, je nutno si přečíst etikety…

kulturistka*
hodnocení

0x

Já si osobně tedy nejlépe vychutnám kávu na filtru. I ten proces přípravy tomu dodává něco víc.

miladafrei*
hodnocení

0x

Ahoj, jakou zrnkovou kávu by jste mi doporučili jako dárek k narozeninám? Pro někoho, kdo se v kávě vyžívá

kulturistka*

Já mám moc ráda Coffeespot, je to česká firma a kafe mají skvělý. Zkus se kouknout tam.

miladafrei*

No já se v kávě právě vůbec nevyznám. Nemáš tam nějakou oblíbenou?

Ale no tááák! Kdopak ty jsi? Proč tolik jmen?

re4zon
Uzasna firma, ktera si musi takhle blbe delat pokus o reklamu. Dik, aspon vim kde nikdy nic nekoupim, i kdyby to bylo posledni kafe na svete ;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]