Nejste přihlášen/a.
Zdravím všechny milovníky dobré kávy, co si potrpí na kvalitní přípravu. Mám rád moka, nicméně hledám především dobrý french press. Zatím všechny moje zkoušky skončili poměrně neslavně, neboť se jednalo o nekvalitní nádobí, co po pár použití již nesloužilo tak, jak má. Poraďte prosím, kam se obrátit.
V každém městě jsou speciální obchody s kávou a vším co je potřeba k přípravě kávy potřeba. Tam vám poradí a dají ochutnat. Každému chutná káva jiná a navíc, jinak upravená. Už tady proběhlo několik diskuzí a neshodli jsme se na ničem. Díky tomu jsem si uvědomila, že někdy vítám takovou a jindy onakou kávu. Tak mám doma na turka, někdy ji uvařím přes presso konvičku, někdy jen klasicky zaliji. Ily Arabiku a Lavazza Arabiku. Granulovanou Davidoff. V tabletách do stroje 3 druhy, ta z Lidlu Bellcafe mi chutná nejvíce. Kávu připravím podle toho, kolik mám času nebo nálady. Nemusím pít stále stejnou a ze stejného hrnku. Někdy ze šálku, někdy z dvojité sklenice, někdy z hrnku.
Souhlasím s tím, že ne každé náčiní je kvalitní. Je potřeba dobře hledat, sám už jsem se několikrát spálil... (i doslova)
Podle čeho poznám, že je to náčiní kvalitní? Nebo ještě lépe kam bych se měl obrátit?
V každém městě jsou speciální obchody s kávou a vším co je potřeba k přípravě kávy potřeba. Tam vám poradí a dají ochutnat.
Však radu tady už máte .Jsem to z ní pochopil i já kam se mám obrátit.
Jste si tím jist? A co takové kafe, které si člověk vezme v hrnku k práci? Nemusí na konvičku čekat, vymývat ji, sušit a uklidit.
Granulované kafe, třeba Davidoff, není k zahození. Podle nálady turka Davidoff, Illy nebo Lór, nebo všechny tyhle, ale z konvičky. Jak se mi chce, do čeho se mi chce, jakou mám náladu. A proč ne?! Znáte to: Proti gustu. . . jen žádnou Jihlavanku.
babkazov. vidíte, tato možnost mě nenapadla, když se tu bavíme o dobré kávě. Jsem si říkal, no třeba mají v baráku kavárnu a chodí si tam s hrnkem
Ahoj, jakou zrnkovou kávu by jste mi doporučili jako dárek k narozeninám? Pro někoho, kdo se v kávě vyžívá
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.