Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Čištění malého bazénu - dětský

Od: bazenek odpovědí: 3 změna:

Prosím o radu, máme malý bazen (spíše pro dítě) - 2,5x1m, který napouštíme cca 30-40cm vysoko. Parkrát jsem to udělal tak, že jsem ho po 2-3 dnech pouzil na zalevani. Ale spíše bych to chtěl udržet čisté déle, bazén jsem nikdy neměl, takže v tom nemám absolutně zkušenosti.

FIltrace - předpokládám, i když je bazen malý, chtělo by to určitě filtraci
Chemie - nejlépe bezchlérovou

Poradíte někdo jak na to a co použit?

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x
Prakticky zadarmo a bez elektřiny můžete čistou vodu udržet, pokud bazén budete přikrývat černou bublinkovou fólií. Nebude do něj padat bordel a hmyz a slunko nebude podporovat růst řas.
Jednoduché čištění obden pak lze provádět tak, že nějakým pádlem, lopatou, běháním po 4 v bazénku dokola (dá se z toho udělat hra) roztočíte vody v bazénku. Nebo pokud se něco lepí na dně, tak novým smetákem smetáte dno v kruhu dokola. Pak jen koukáte a po pár minutách bude 95 % kalu soustředěno na malé hromádce uprostřed bazénu. Lze sebrat hustou síťkou, nebo opatrně lopatkou, nebo "sofistikovaně" vysátím se samospádem, kdy vezmete cca 4 m 1" samonosné hadice, na jeden konec namontujete hubici vodního, nebo obyčejného vysavače, celou hadici ponoříte, jeden konec ucpete s přehodíte přes okraj bazénu. Voda teče samospádem a vy hubicí vysajete usazeniny ze středu. Obětujete takto asi 20..50 l, ale to není problém. Dá se to ještě prodlužovat srážecí chemií, ale to je volba.
Takto voda místo 3 dní vydrží 3 týdny a přijde mi to u malého bazénku pro děcka lepší, než řešit různé filtry, elektřinu, chemii..
Je to skoro zadarmo, takže klidně to zkuste už dnes, než nakoupíte a nainstalujete nějakou pískovou filtraci (kartušová je k ničemu).

hodnocení

3x

Před vstupem do vody musí každý projít nějakou vodou a otřít nohy. Na šlapkách se zanese nevíce nečistot.

artep
hodnocení

0x

Máte v bazénu otvory pro filtraci? Nejspíš ne. Pokud chcete filtraci bez chloru, tak pak buď písek, ale ten je těžký nebo filtrační kuličky, i tak se vám bude voda po nějaké době zelenat. My používáme Savo, není drahé a nebude ani tak jedovaté, když je vhodné i do studny.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]