Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Stěhování se v 18

Od: anon odpovědí: 15 změna:
Dobrý den, je mi 18 let, studuji a rád bych se odstěhoval do Belgie. Jak to mám rodičům říct? Školu bych si dodělal už tam a práci bych si našel taky. Mohou mi to nějak zakázat, nebo je to čistě moje záležitost? Děkuju za odpovědi

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Tak pokud máte své fin.prostředky a živíte,šatíte, se sám, nevidím jediný důvod proč né.;)

anon
hodnocení

To bohužel ne zatím, jelikož studuji, ale mohl bych tam být chvíli u přítelkyně, než si najdu práci, školu a tak ;). Přeci jen minimální mzda v Belgii je 1500€ a nájem je 500€, tudíž nevidím problém v tom, samostatný jsem taky a postarám se o sebe :)
chad

Rodiče ti nemůžou nic zakázat, můžu tě pouze vydědit, vyhodit a odmítnout ti financovat tvoje rozmary, takže pokud jsi finančně nezávislý, anebo si to alespoň myslím, tak s chutí do toho...

To je dobře, že máš dobrodružnou povahu.

To je dobře, že máš dobrodružnou povahu.

Alespoň textu cítím, že nejsi ani ještě dovzdělán, A chceš tady Prštice školou, což by rodiče mohlo dost naštvat, pokud tě tady financovali a tys nedodělal ani střední vzdělání...

takže docela chápu tvé rodiče, pokud ti řekli, že nejdřív doděláš, a pak si jeď třeba do ...

No tak to jo, to chápu.;)

.Ale než se tam odstěhujete, doporučuji proštudovat

uradprace.cz/...

hodnocení

1x

@anon - Mohou mi to nějak zakázat, nebo je to čistě moje záležitost?
Zakázat vám to nemůžou - ale když to v té Belgii neklapne, taky byste se nemusel mít kam vrátit.

hodnocení

0x
Je ti 18 je to tvúj život jaký si to uděláš takový to budeš mít
Rodiče ti to zakázat nemúžou ale radost mít určitě nebudou
Je třeba dobře zvážit všechna pro a proti múže se ti klidně stát že v tý belgii zažiješ zklamání a pád na hubu
A pokud nemáš prachy a neumíš jazyk nebude to tam žádnej med
Leč si mladej zatim nadšenej tak co to nezkusit aspon získáš ňákou tu životní zkušenost a možná si i vyděláš

bumbublina
hodnocení

0x
Spolužačka ze základky se s velkou pompou úderem osmnáctin odstěhovala za svým přítelem (taky do Belgie) - poznali se online, několikrát se navštívili, ona se za ním potom odstěhovala. V devatenácti se vdávala. Jednou přijela do Čech, neplánovaně jsme se potkaly a dávala mi najevo, že ona je někdo - já jsem měla před maturitou, nezadaná, ona vdaná v zahraničí, brigádně si přivydělávala tuším tvorbou webů, říkala, že do jejích 25 určitě chtějí první dítě... Jednou jsem jí napsala po delší době - cca skoro po roce a prý se plánovala rozvést, kde je jí pořádně konec nevím, v kontaktu moc aktivně nejsme.
Takže tenhle velký sen "budu v zahraničí a budu někdo" ti taky může velmi rychle prasknout.
chad

Třeba chtěla jen získat občanství Belgie :) to je docela nejjednodušší způsob, sňatek. Proto už to ve většině zemí omezují

Někdo, třeba tím myslela to, že ty seš ještě dítě u rodičů :)

asd1
hodnocení

0x
Řekni jim to stejně jako tady. Jsi dospělý, zakázat nemůžou, navic dokud nejsi schopný uživit se sám (studium),tak ti musí platit výživné.
Svého syna bych do světa na zkušenou poslal bez problemu...

ltz
hodnocení

0x
Asi budou mít o vás hlavně strach, přece jenom je to vzdálená cizina. Ale jste plnoletý, tak můžete klidně odcestovat. Možná vám to budou i vymlouvat, tak je to jenom na vás, jak a čím je uklidnite, ale musíte je prostě chápat. Jsou to rodiče.

denasas
hodnocení

0x

Hele, nevidím v tom problém, rodičům prostě řekni, co máš v plánu. Jsi mladý, nemáš závazky, tak toho využij a zkus. Když se ti nebude dařit, vrátit se můžeš vždy, nebo ne?

Mě bylo 19, když jsem se stěhoval do anglie, žádné známosti, žádné našetřené finanční prostředky (úspory padly za měsiční najem v anglii).. jel jsem tady to prostě zkusit. Angličtina taky žádná.

Dalo se, první rok práce ve skladu, zlepšovaní angličtiny, poté 5 let na stavbě. Nyní mam vlastní stavebni firmu, anglicky mluvim plynule a vedu úplně jiný život, než bych vedl u nás v česku.

Takže za mě určitě zkus :)

trump

Můžeš to trochu rozvést, jak jiný/lepší? život? Pro Anglány budeš do smrti náplavou, zvláště pokud se živí rukama. těžko zapadneš do nějaké honorace, mezi doktory a právníky, do nóbl čtvrti...

Já pamatuju jak pořádali hony na ty Poláky, co jim beru práci. A ty, nejspíš zaměstnáváš také nějaké imigranty, neumím si představit, že bys zaměstnával bílé rodilé Anglány. tak budu rád, když to trošku rozvedeš

slovan
hodnocení

0x

Já bych byl rád, kdybys odjel. Tahle republika vlastence tvého ražení nepotřebuje. Jsou jich tu statisíce a ne všichni mají namířeno pryč, což je škoda.

A tobě to taky prospěje. Až ti bude čtyřicet, ohlédneš se zpátky a bude se ti chtít ze sebe samého zvracet. To je pocit k nezaplacení a nedá se to předat. To se musí zažít.

Jeď, hochu, jeď...

proboha

hodnocení

0x

Já bych to u svého dítěte voděl takto- Dopředu si zajistil dostudování v Belgii=pokud by to nešlo, tak dokončit studium doma a pak teprve jdi na zkušenou!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]