Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Proč praskají zdi v paneláku?

Od: vanilka81* odpovědí: 6 změna:

Dobrý den,

Je možné, že už se to tu řešilo, ale mě se to nepodařilo najít. Bydlíme v panelovém bytě ve 3. patře z 11 asi 3 roky. Původní majitelé dělali 2 roky před odstěhováním celkovou rekonstrukci bytu a příbližně rok zpátky nám na některých místech začala dost praskat omítka možná i zeď? Kdo ví. Vím, že se to v panelácích děje, ale některé praskliny jsou strašné. Zeď vypadá jako celá popraskaná. Zajímavé je, že nejvíce je to v místech, kde sousedi nad námi dělají nejvíce hluk. Možná mi nebudete věřit, ale minimálně jednou týdně pravidleně vrtají na tu samou zeď, slyší to i sousedka od vedle a divíme se, co tam musí mít děr. Taky mne napadlo, zda někdo neodbornou rekonstrukcí nemohl narušit statiku domu.

Prosím o sdělení případných zkušeností. Nerada bych totiž nechala vymalovat byt a po 2 letech řešila znovu to samé.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

lidus*
hodnocení

2x

Také nám praskají zdi v paneláku, hlavně v rozích pokojů, manžel to řeší jakousi tmelovou stěrkou a pak zamalovat, tak 5let to vždy vydrží v pohodě.

ladislavtikal*
hodnocení

2x

resi se to sterkou a perlinkou samotna sterka je k nicemu a jak je tady psano hodne lidi si predelava bytoa jadra tak to ma taky svoje ale nebojte nespadneto

doplněno 13.05.10 15:50:

jeste kdyz jsou to mens tak akrylem na praskliny

jabraka*
hodnocení

2x

Není vůbec důvod,aby praskaly stěny jinde,než mezi panely.Ale i tak jdou opravit,aby nepraskaly.Jen jde o správný postup.A po zatmelení spár pak používám tapety,je to nejefektivnější způsob úpravy zdí v paneláku.Při dnešním výběru tapet je to i estetický způsob.Také mi nikde nic nepraská.Viz obrázek.

JABRAKA

Proč praskají zdi v paneláku?

liliana1
hodnocení

0x

A mohu vědět jak malujete často? Že by vám po 2 letech vadilo malovat znovu?To je prostě panelák a ten pořád pracuje a ještě když se toto děje,*cert* každý si tam rekonstruuje, jo jednou to spadne.

vanilka81*
hodnocení

Tady jsme ještě nemalovali a v minulém bydlení jen jednou. Rozhodně nemám v plánu malovat každé 2 roky.

hodnocení

0x

Také bydlím v panelovém domě, v 7. poschodí. Velké trhliny až 0.5 cm se mi objevily pokaždé asi půl roku po malování.Osvědčilo se mi zeď okolo praskliny oškrábat a přiložit gázu /fáč/ namočený do sádry a klasicky vymalovat, také je vhodná perlinka. Před 3 lety nájemník pode mnou prováděl totální rekonstrukci bytu - vyboural dokonce i celé zdi,to vše s povolením statika. Po tomto zásahu mi popraskali po celém stropním obvodu zdi. Pozvala jsem si odborníka,vše zatmelil a vymaloval. Po měsíci vše opět popraskalo.Teď používám pouze PLASTICKý tmel a je po problémech. Cena tmelu je trochu vyšší,ale výsledek výborný. Na družstvě /osobně/ by mělo být povolení k rekonstrukci zmíněného bytu. Co se týká toho vrtání,to u nás také bylo,říkali jsme si,že byt musí být jako ementál. Později jsme zjistili,žo vrtání souviselo s podnikáním,teď už je klid.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]