Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Olejová bábovka

Od: staroch odpovědí: 7 změna:

Dobrý den, na internetu jsem našel několik receptů na olejovou bábovku a zajímavé je, že na některých receptech je uvádono použití 1/2 hrnečku mléka a na nějakých je použito 1/2 hrnečku vlažné vody. Co je podle vás správné? Jsem jenom začínající i když již moc starý kuchař amatér a zajímá mě, co je dobře. Děkuji a přeji hezký den

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

4x
Dobrý den, taky nejsem zrovna mistr kuchař, ale volil bych raději mléko s vědomím, že jsem pro výsledek udělal maximum. Pokud to zvládnete finančně, tak přidejte mléko a vodu si zvolí ti sociálně slabší (ve výsledku to chuťově zřejmě vyjde nastejno). Zdravím!

hodnocení

3x

Správné je obojí. Já raději používám mléko. Nám pcit, že je "fajnovější".

Též používám raději mléko, ale na chatě se občas stane, že mleko zrovna nemám a nechce se mi plavit do města, tak dám vodu. I v některých starých receptech máme uvedenou vodu místo mléka ;) Takže to jde v klidu s obojím- ozkoušeno. Já si tedy nelámu hlavu moc s ničím, někdy nemám potřebné množství vajec, někde nejde sehnat správná mouka.. ale skoro vždy se to dá nakonec zbaštit *smich*

giba
hodnocení

2x
Co znám recepty já, tak se používá mléko, cca jeden hrneček :)

hodnocení

2x

Tohle jsme celkem běžně pekli, když bylo potřeba nakrmit víc lidí než dva. Doma jsme dávali mlíko, pokud nám přijela na chatu nečekaně návštěva, tam jsme mlíko neměli a upekli jsme s vodou. No problem. Důležitý je poměr tekutiny, tuku, mouky, vajec a cukru.

Někdy místo mléka dám kelímek jogurtu, těsto je trošičku těžší, ale je to někdy lepší, když to dělám na plech s ovocem. Aspoň tak snadno nepropadne dolů.

id
hodnocení

1x
Téměř vše peču s olejem a to v poměru 1 hrnek mléka a půl hrnku oleje.

hodnocení

0x

Já tam dávám plnotučné mlíko a vypláchnu jím ten hrneček od oleje.

Ale nejedná se jen o (zanedbatelnou) cenu trochy mléka, v praxi jde o to,

že je třeba (někdy) načít novou krabici, ta pak zase leží bůhvíjak dlouho v lednici ..

Prostě s mlíkem je víc "patlání" než s vodou.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]