Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Obklady na stěnu kolem oken v interiéru

Od: tm odpovědí: 3 změna:

Mám dotaz - jedná se o RD typu OKAL. Na vnitřní stěně kolem oken je nalepen polystyren tl. 3 cm. Neřešte prosím, zda polyš zevnitř ano nebo ne. Celkem se to osvědčilo, zeď není studená a roky nic neplesniví. Takže se dá říct spokojenost. Mám však obavy, že pokud bych polyš natáhl lepidlem + štuk, že by došlo k uzavření a pak by se mohly nějaké plísně objevit. Rád bych prostor kolem oken něčím obložil. Jelikož je pod oknem topení + trubky k topení, obklad by měl být max do 1 cm (ideálně nějakých 6 - 8 mm). Za topení se samozřejmě už nedostanu bez jeho demontáže. V kuchyni jsem dával MDF obklady z odkazu níže a celkem spokojenost - rychlá instalace, dobře se řežou... Nechci PVC obklady, keramiku nebo beton, tapetu nebo palubky. Zkoušel jste někdo dávat laminátové obklady (plovoucí podlaha) na zeď? U plovoučky vidím problém, že jsem vždy musel připojovat celou řadu současně, což na steně vidím jako problém. Jedná se o relativně malou plochu (z jedné strany okna asi 30 cm, z druhé asi 80 cm, něco pod okno kolem topení a nad oknem asi 10 cm). Případně, jestli vás napadne jiný způsob obložení, který by byl celkem pohledný... Děkuji.

hornbach.cz/...

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

olinl
hodnocení

0x

V novostavbách se ten polystyren(XPS, 2 až 3 cm) okolo plastových oken uvnitř dává běžně, tahá se na to perlinka s lepidlem a štuk. Zvenčí je ale také zateplení polystyrenem. Pokud ti na tom polystyrenu doteď nic "nevyskočilo", tak z 99% nevyskočí ani s povrchovou úpravou. Jde i o to větrat/vyměňovat vzduch v místnosti a zbavovat se tím vlhkosti.

hodnocení

0x
To budeš lepit na pěnu? Nebo jak to budeš přidělávat? Co hrany u těch podlahovek? Zůstanou jak jsou?

hodnocení

0x

Pokud myslíte na špaletu okna, není problém, ale určitě ne, celou vnitřní plochu.

Obložit, nebo lepidlo a štuk, jedno jest...

Máte foto?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]