Nejste přihlášen/a.
Celkem jednoduchá oprava. Spáry (i ty jen naznačené) vyškrabat do hloubky. Pak tam pistolí natlačit bílý akrylátový tmel z kartuše, vyhladit a po zatuhnutí přetřít malířskou barvou. Já to dělal před lety v paneláku, nepoznal byste na kterém místě.
Ano, souhlasím, po zkušenosti se "sádrováním" prasklin v paneláku, kdy se po čase praskliny a trhliny objevily znovu jsem to opravoval s použitím akrylátu z kartuše. Po vyškrábání zbytku starých oprav sádrou jsem tenčí spáry opravil jen tmelem z kartuše. Pro vyspravení větších a širších spár jsem si "vyrobil" tmel z kartušového akrylu, který jsem trochu "nastavil" jemným prosátým pískem. Je to již hodně dlouho a nové praskliny se nekonají. Je to podle mne dáno tím že ten "domácí" akrylový tmel je pružnější a flexibilnější než vrstva sádry, malty nebo štuku.
Spíš jen taková poznámka-dům stále teplotami pracuje i zateplená novostavba(tam nepatrně méně), takže vždy se ti někde u staršího domu v létě nějaká prasklinka objeví.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.