Nejste přihlášen/a.
Plněná (rozříznout, vydlabat, naplnit směsí z mletýho, posypat sýrem, zapéct. Většinou se podává s bramborama, ale mně stačí i samotná, místo přílohy mám to "tělo" tý cukety), prý je dobrá i smažená v trojobalu, někdo dělá minipizzy (místo těsta se používá právě ta nakrájená cuketa, pokryjeme sugem, šunkou, sýrem, dáme zapéct), klasická pizza (část surovin na těsto se nahradí nastrouhanou cuketou), prý je výborný i cuketový perník. Cuketové placky/bramboráky. Přidat do masových směsí k těstovinám. Konkrétní recepty v hlavě nemám.
Cuketová roláda. Je to roláda na slano. Výborná, jednoduchá a není co na ní pokazit. Letos jsem ji ještě nedělala, ale u nás je to oblíbená tradice v cuketovém období. Hodí se i pro netradiční pohoštění. Asi 500 g nastrouhané cukety na větších očkách (mladá se nemusí loupat, u ní ani nezralá semínka nevadí. Starší oloupat, zbavit semínek). Vymačkat šťávu a přidat 2 žloutky (z bílků ušlehat sníh), 250 g polohrubé mouky, 1 lžičku soli, pepř, event. nasekaná petrželka, pažitka a nakonec vmíchat sníh z bílků. Péct na plechu 30x40 cm 180°C asi 25 minut. Po vychladnutí potřít náplní podle libosti - strouhaná vařená vejce, tuňáková konzerva, cibulka, majolka nebo žervé, sůl... Další varianta náplně: strouhaný sýr, pokrájená šunka, nasekaná rajčata, česnek, zakysaná smetana, sůl, pepř, bylinky a koření podle chuti. Jistě se dá použít pousta dalších slaných náplní. Natřít na upečenou placku, zarolovat a nechat v chladu. Pak nakrájet a pochutnávat si.
Cuketové "zelí". Nastrouhat na velkých slzách, ochutit a podusit jako zelí, jen podstatně kratší dobu. Cibulku pod "zelí" je nutné dusit pomalu a déle, aby nebyla v "zelí" tvrdá. Není to tak úplně jako zelí, spíš trochu strukturovaná kaše, ale na chuť třeba s brambory a opečeným kabanosem dobré.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.