Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co dobrého děláte z cukety?

Od: arwi® odpovědí: 32 změna:
Mám první rok na zahrádce cuketu.Zatím ji jím jen grilovanou a už se mi tak přejedla.

32 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

6x
My také na grilu. Mňam. Pak také cuketové hranolky,dělají se v troubě s kapkou oliváče, česnekem a parmezánem. Maminka je připravuje různě zapékané,nebo dělá slané buchty. Když jich je pak hodně, tak dělá perník nebo třeba přidává do bramboráků.
hodnocení

Jak se dělá perník z cukety?
2 hrnečky pol. mouky,1 hrneček cukru,2 vejce,2 hrnečky cukety (nastrouhané), půl hrnečku oleje,1 polévková lžíce kakaa, 1 kypřicí prášek do perníku,ale může být i normální. Může se přidat i 1 lžička perníkového koření. A pak klasicky smíchat a vylít na plech. Hrnečky podle velikosti plechu. Po upečení možno rozkrojit a potřít marmoškou, nebo vrch polít čokoládou.. můžete použít i Váš recept na perník a pouze přidat cuketu. Jen je třeba myslet na to, že nepřidáváte mléko, aby to nebylo řídké.
Tenhle perník z cukety dělá dcera. Je to výborné a i ten, kdo nejí cuketu, to ocení.
15.07.23 14:02
hodnocení

Děkuji
Ano, opravdu - i ti, co cuketu běžně nejí,tak perníček dlabou ;)
hodnocení

Perník jsem dnes upekla a ochutnala.Je výborný!A ještě navíc jednoduchý.Super.

cu
hodnocení

6x

Plněná (rozříznout, vydlabat, naplnit směsí z mletýho, posypat sýrem, zapéct. Většinou se podává s bramborama, ale mně stačí i samotná, místo přílohy mám to "tělo" tý cukety), prý je dobrá i smažená v trojobalu, někdo dělá minipizzy (místo těsta se používá právě ta nakrájená cuketa, pokryjeme sugem, šunkou, sýrem, dáme zapéct), klasická pizza (část surovin na těsto se nahradí nastrouhanou cuketou), prý je výborný i cuketový perník. Cuketové placky/bramboráky. Přidat do masových směsí k těstovinám. Konkrétní recepty v hlavě nemám.

hodnocení

Děkuji za spoustu nápadů.
hodnocení

Teď jsme tu plněnou dojedli.Výborné!

hodnocení

6x
Minulý týden poprvé, abych nemusel popisovat postup, viz odkaz... výborné, ale opravdu smažit při nižší teplotě

youtu.be/...
hodnocení

Vypadá to skvěle,určitě vyzkouším.Děkuji
hodnocení

Naprosto skvělé.Doporučuji všem vyzkoušet.Ještě jednou díky.

hodnocení

6x

Cuketová roláda. Je to roláda na slano. Výborná, jednoduchá a není co na ní pokazit. Letos jsem ji ještě nedělala, ale u nás je to oblíbená tradice v cuketovém období. Hodí se i pro netradiční pohoštění. Asi 500 g nastrouhané cukety na větších očkách (mladá se nemusí loupat, u ní ani nezralá semínka nevadí. Starší oloupat, zbavit semínek). Vymačkat šťávu a přidat 2 žloutky (z bílků ušlehat sníh), 250 g polohrubé mouky, 1 lžičku soli, pepř, event. nasekaná petrželka, pažitka a nakonec vmíchat sníh z bílků. Péct na plechu 30x40 cm 180°C asi 25 minut. Po vychladnutí potřít náplní podle libosti - strouhaná vařená vejce, tuňáková konzerva, cibulka, majolka nebo žervé, sůl... Další varianta náplně: strouhaný sýr, pokrájená šunka, nasekaná rajčata, česnek, zakysaná smetana, sůl, pepř, bylinky a koření podle chuti. Jistě se dá použít pousta dalších slaných náplní. Natřít na upečenou placku, zarolovat a nechat v chladu. Pak nakrájet a pochutnávat si.

hodnocení

Děkuju moc.

ben®
hodnocení

4x
Dobrý den, z cukety uděláte i výborné "bramboráky". Jen ji nastrouhanou musíte hodně vymačkat, vylít tu vodu z ní a další postup je stejný, jako u bramboráků z brambor. Zdravím!
doplněno 14.07.23 22:40: Pokud je cuket nadúroda a už je nikdo nechce, tak si lze udělat i domácí hořčici (např. viz odkaz).
toprecepty.cz/...
hodnocení

Dík za tu hořčici.

hodnocení

3x
Manželka dělá "lodičky". Podlouhlá menší cuketa se rozkrojí napůl a podélně a vzniklé 4 kousky lodiček se vydlabou a vyplní ochucenou sekanou (kečup, majoránka, cibule, česnek, pepř, sůl..). Přerostlá cuketa se rozkrájí na cca 6 cm vysoké kroużky, které se opět vydlabou a vyplní sekanou. Peče se v troubě a podává s malinovými bramborami. Asi to budeme dělat v neděli, všichni to mají rádi.
Tchýně dělávala z cuket bramboráky, ale to mi moc nechutnalo.
hodnocení

Děkuji.Určitě zkusím.

hodnocení

2x

Cuketové "zelí". Nastrouhat na velkých slzách, ochutit a podusit jako zelí, jen podstatně kratší dobu. Cibulku pod "zelí" je nutné dusit pomalu a déle, aby nebyla v "zelí" tvrdá. Není to tak úplně jako zelí, spíš trochu strukturovaná kaše, ale na chuť třeba s brambory a opečeným kabanosem dobré.

hodnocení

Zelí pěstuju a ještě dělám z kedlubnů gigantů,tak z cukety asi ne.Ale dík.
liska5

Zelí z cukety je vynikající! A dělá se poměrně krátce. Na cibulovou jíšku nastrouhanou / případně vyždímanou/ cuketu, sůl, trošku cukru, kapku octa, kmín a já ještě trochu smetany. K novým bramborám je to super! Dělám z přerostlých cuket, které oloupu.

nov

A ještě chutnější zelí je z dýně.

@nov ano, má úžasnou barvu a je velmi jemné, musí se dusit krátce.

hodnocení

2x

Moja mama z toho robí fašírky,čiže karbonátky alebo polievku na kyslo. Postruha sa cuketa, uvarí a zahustí sa kyslým mliekom, kyslou smotanou a trochou múky. Omastí sa popraženou cibuľou na oleju a paprike.

inkainka
hodnocení

2x

Dělám salát, jak z okurek. Přidávám červenou cibuli.

hodnocení

2x
Já dělám takovou směs, která se namaže na chleba, dá se zapéct a je to takové rychlé. Když někdo přijde nebo jen tak. Nastrouhá se cuketa, tvrdý sýr, nějaká uzenina, do toho syrové vajíčko a koření dle chuti. Krajíčky chleba se namažou máslem, na to ta směs, chvíli zapéct do trouby, než směs ztuhne. Někdo to má rád, někdo ne, ale je to fajn třeba jako svačina na výlet, protože se to rychle nekazí.
17.07.23 19:16
hodnocení

Děkuji

hodnocení

0x
A ještě jeden způsob
fresh.iprima.cz/...
Ale chce to opravdu penne, nebo originál italské široké těstoviny tagliatelle. A ještě jedna zkušenost, cukety bez slupky nastrouháme na dlouhé, tenké plátky postupně ze čtyř stran; osvědčila se nerez škrabka Resident od Tescomy... běžná, oboustranná pro praváky i leváky...

hodnocení

0x

Já to strouhám slepicím... :-D

Ale dá se z toho udělat třeba dobrá buchta.

jaj*
hodnocení

0x
Dnes jsem dostala dobrou buchtu s cuketou, nejdřív jsem myslela že je v tom ochucený tvaroh, ale nebyl.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]