Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nastavení 3C ventilu v menu kotle protherm

Od: tomasprochazka odpovědí: 2 změna:

Dobrý den, prosím jestli někdo nemáte hlubší znalosti kotle Protherm - konkrétně Panther condens 12kko.

V menu je parametr určující nastavení polohy 3C ventilu:

0 = Normální režim
1 = Středová poloha pro souběžnou dodávku teplé sanitární vody a
topení
2 = Pouze režim topení

Bohužel v guidu jsem se nedočetl, co přesně znamená a jak jej správně nastavit - pro zimní období kdy se používá souběžně topení a teplá voda (mám i protherm zásobník). A pro letní období kdy se používá jenom teplá voda.

Aktuální nastavení co jsem si našel v menu je na hodnotě 0 - tedy normální režim.

Jiný parametr ukazuje polohu ventilu v době kdy kotel nic nedělá - ta je na hodnotě 90 (0 - topení 100 teplá voda)

Předem děkuji za radu.

TP

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Normálny režim.- Kotol sa zapne a ventil prepne na ohrev teplej vody,až nahreje zásobník,tak to prepne na topenie do kúrenia.

Stredová poloha- kotol sa zapne a ohrieva zásobník a topenie naraz.

Len režim kúrenie- kotol zapne a ohrieva len kúrenie, zásobnik sa neohrieva.

tomasprochazka
hodnocení

Moc díky, tím je mi to jasné. Prosím ještě tedy bych měl ke kotli jeden dotaz - Parametr v nastavení (D071) Max. doporučená výchozí - teplota topení °C Zvolte hodnotu v rozmezí 50 °C až 80 °C.

Mám podlahové topení a rád bych omezil teplotu která jde do topení maximem - rozptyl tam umožňuje 40-80 stupňů (minimum je nižší než v manuálu). Je toto nastavení které kotli neumožní do topného okruhu pustit více než nastavenou hodnotu? Neovlivní to nějak nastavení hodnoty teploty vody zásobníku teplé kotoutkové vody?

Děkuji moc.

TP

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma protherm

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]