Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, prosím jestli někdo nemáte hlubší znalosti kotle Protherm - konkrétně Panther condens 12kko.
V menu je parametr určující nastavení polohy 3C ventilu:
0 = Normální režim
1 = Středová poloha pro souběžnou dodávku teplé sanitární vody a
topení
2 = Pouze režim topení
Bohužel v guidu jsem se nedočetl, co přesně znamená a jak jej správně nastavit - pro zimní období kdy se používá souběžně topení a teplá voda (mám i protherm zásobník). A pro letní období kdy se používá jenom teplá voda.
Aktuální nastavení co jsem si našel v menu je na hodnotě 0 - tedy normální režim.
Jiný parametr ukazuje polohu ventilu v době kdy kotel nic nedělá - ta je na hodnotě 90 (0 - topení 100 teplá voda)
Předem děkuji za radu.
TP
Normálny režim.- Kotol sa zapne a ventil prepne na ohrev teplej vody,až nahreje zásobník,tak to prepne na topenie do kúrenia.
Stredová poloha- kotol sa zapne a ohrieva zásobník a topenie naraz.
Len režim kúrenie- kotol zapne a ohrieva len kúrenie, zásobnik sa neohrieva.
Moc díky, tím je mi to jasné. Prosím ještě tedy bych měl ke kotli jeden dotaz - Parametr v nastavení (D071) Max. doporučená výchozí - teplota topení °C Zvolte hodnotu v rozmezí 50 °C až 80 °C.
Mám podlahové topení a rád bych omezil teplotu která jde do topení maximem - rozptyl tam umožňuje 40-80 stupňů (minimum je nižší než v manuálu). Je toto nastavení které kotli neumožní do topného okruhu pustit více než nastavenou hodnotu? Neovlivní to nějak nastavení hodnoty teploty vody zásobníku teplé kotoutkové vody?
Děkuji moc.
TP
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.