Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Hospoda naproti domu

Od: dominik2 odpovědí: 19 změna:

Dobrý den,

Žiju ve vesnici, kde máme naproti domu hospodu, respektive spíše nalévárnu. Skoro každý večer je tam velký hluk. Řev opilců, hlasitá hudba někdy až úplně do noci. Nejhorší na tom je, že tu hospodu provozuje starosta dané obce, kde žiju, takže mi ani nezkoušejte psát, ať si jdu stěžovat na úřad, protože se ona potencionální stížnost dostane právě k němu. Dům ve kterém žiju je bývalá hospoda, kterou můj otec předělal na rodný dům. Žiju tam tři roky a prostě si nedokážu zvyknout. Nemám nic proti tomu, když se někdo opije a jde slyšet, ale čeho je moc toho je příliš. Opravdu mi přijde, že to kolikrát dělají naschvál. Rodiče dvakrát volali policii, ti přijeli, vyřešili to domluvou a potom se to zase opakoval. Mám už problém vyjít i před dům, abych je neviděl. Dokonce to vygradovalo natolik, že jsem začal užívat antidepresiva spojené s mými depresemi. Můžete mi někdo prosím poradit nějakou alternativu mimo stěhování? Hlavně mě prosím nesuďte, jejich argumenty jsou, že co čekáš, když bydlíš vedle hospody apod. Děkuji za případné odpovědi.

19 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ltz
hodnocení

6x
A teď si představte, že v tomto domě budete žít jeste několik desetiletí. To vás úplně semele. I kdyby jste dosáhl toho, aby byl provoz jen do 10 hodin, tak i tak ten hluk bude vadit a potom řvoucí opilci kolem hospody, to je taky děs. Asi fakt nejlepší řešení toto prodat a jít jinam. Aby majitel hospodu zrušil a zavřel, toho se asi také nedočkáte.

Itz

Máte pravdu, ale kdo ten barák proti putyce koupí?

Nemá to řešení, stejně jako hluční sousedi v bytě. Tohle je ale násobně horší.

ltz
Třeba někomu by se to hodilo zase tam zřídit hospodu.

kmet
hodnocení

5x
Volej fízly more .
dominik2
hodnocení

Jenže to nechci, nikdy jsem na nikoho nepráskal a nemíním s tím teď začínát.

hb44
Volat policii nepomůže. Vyřeší to domluvou a jede se dál.
dominik2
hodnocení

Přesně tak

au1

no, oni ti fízli, když je budeš volat každej večer, tak z toho taky nebudou moc nadšení, a trpělivost s provozovatelem hospody jim brzo dojde *nevi*

hodnocení

3x

Ale to nemá řešení.

Jak chcete donutit českého návštěvníka hospody, aby nepřebral a choval se tiše? To se řeší v mnoha městech, mnoha států.

bezplatnapravniporadna.cz/...

hodnocení

3x
Nastěhujete se do bývalé hospody naproti dnešní hospody a pak se divíte. Máte jen 4 možnosti:
1. Odstěhovat se, to ale nechcete.
2. Co nejvíc snížit hluk instalací kvalitních plastových oken. Doma večer a na spaní nosit špuntová sluchátka s muzikou.
3. Začít chodit do té hospody chlastat do noci.
4. Uzobat se antidepresivy je asi ta nejhorší možnost.
Tedy pak je tu ještě možnost tu hospodu koupit.

hodnocení

3x
Noční klid se musí dodržovat i v hospodě kterou provozuje starosta obce.A na obecním úřadě není sám.Když tam nechcete chodit,podejte stížnost písemně.

slovan
hodnocení

2x
Účinné řešení ti tu nikdo nenapíše, protože by to správce smazal.
Tak se z toho místa odstěhuj. To je moje rada.
V současném režimu se nejde dovolat ani elementární spravedlnosti, natož ohleduplnosti nad rámec zákona.

hodnocení

1x
Jděte pryč. Bordelu od tupanů bude přibývat a bude to čímdál horší. Jak se říká, rozumu je pořád stejně, ale lidí přibývá. Znala jsem paní, která měla podobné potíže z nově vzniklou hospodou z rodinného domu vedle a za pár let zemřela na srdce bylo jí 61. Než tam ta putyka vznikla, byla v pohodě.

id
hodnocení

0x
Hluk je i po 22.hodině?

Určitě ano, jako u většiny hospod.

id
Tak u nás jsou hospody 2. V 21,45 h musíte mít zaplaceno a ve 22 h je zavřeno. Místní se někdy odeberou na hřiště, to je mimo obytnou zónu.

id, tak to máte skvělé...

hodnocení

0x

Nejlepší je udělat si barák naproti nalejvárně. Nebo to tam ještě tenkrát nebyla?

Tazatel píše: "Dům ve kterém žiju je bývalá hospoda, kterou můj otec předělal na rodný dům." Možná myslel, že bude pokoj - a sousedi si postavili novou :-D

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]