Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Starý obraz - jak oživím barvy

Od: jansafarik* odpovědí: 7 změna:

dobrý den,

zdědil jsem obraz po dědovi,který mu namaloval jeho francouzký kamarád když byly v německu na totálním nasazení. je malovaný na hrubé pytlovině a nevíme jakými barvami je to malovaný? jak a čím nejlépe tento obraz očistím a zakonzervuji popř.oživím barvy? děkuji za odpověd šafařík

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

sebod*
hodnocení

2x

To Vám tady nemůže přeci nikdo poradit, když nevíte, čím je to malované. Zkuste navštívit restaurátora, většina Vám zadarmo poradí ;)

lidus*
hodnocení

2x

Po smrti kmotra jsme na půdě našli dva obrazy, přiznávám první co jsem chtěla bylo zbohatnout. Obrátila jsem¨se na restaurátora brněnského muzea za 200kč obrazy ohodnotil a navrhl další postup-ovšem zadarmo to tedy nedělal.

jabraka*
hodnocení

2x

Zkusil bych jemně teplou fermeží otírat,začít někde v rohu a počkat,co to udělá.Fermež za několik dní zaschne a olej bude jako nový.Pokud je to olej.

JABRAKA

liliana1

Rozkrojenou bramborou, nebo střídkou chleba dobře vyčistíte.*mala*

hodnocení

1x

Náš táta taky kdysi chtěl vyčistit nějaké obrazy. Byl mu doporučen lněný olej. Jenže si neuvědomil, že je to malováno na papíru. Byl a je to dodnes průšvih. Obraz ztmavnul.*sok* Jestli nechcete dát za odborný odhad peníze, zajděte do starožitnictví a tvařte se, že ho chcete prodat. ;)

sebod*

Babkazov, Ty jsi teda vyčůraná *smich**palec*

ladislavtikal*
hodnocení

0x

malirstvi-truchly.cz/... muj kamarad opravuje obrazy tak mu zavolejte a on vam s tim rad poradi

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]