Nejste přihlášen/a.
Dobrý den
Chci se zeptat na problém v našem SVJ. Měli jsme schůzi kde předseda svj oznámil že se bude kupovat nová sekačka na zahradu, s tím že sekačka bude ve společné časti domu(prádelna), která se bude zamykat. Měsíc po schůzi se koupila nová sekačka a zamknula se ve společné části domu(prádelna). Klíče od prádelnny mají 3 majitelé z 8 bytů. Na můj dotaz že chci taky klíče mi bylo odpovězeno že je tam drahá sekačka a že nemůžeme mít všichni klíče. Předseda svj mi řekl že klíče budou na podpis u něj doma. Chci se zeptat jestli na tohle má právo, když ja jako majitel mam v domě 1/8? Děkuji
Obecně vzato ano, takový režim možný je. Ovšem předseda není samovládce a nemůže takové rozhodnutí učinit sám pouze o své vůli. Další otázkou je, zda je možné prádelnu používat jako sklad a pokud je sekačka benzínová, kolik benzínu v ní a u ní je a zda to neodporuje požárním předpisům.
Ve světle doplněných informací: Nárok na užívání sušárny coby sušárny je zachován. Půjdete, zazvoníte na předsedu, půjčíte si klíče a dle domluvy je vrátíte. Nebo taky ne a pak už Vám je předseda taky příště nemusí půjčit. Nárok na užívání sušárny k jiným účelům není.
Na schůzi bylo odhlasováno že se místnost bude zamykat, ale už se neodhlasovalo jak to bude s klíčema. A předseda zamknul jak prádelnu tak i sušárnu kam se jde přes prádelnu. Jak může zamknout sušárnu když si tam aspon já občas dam sušit prádlo? A na můj dotaz předseda tvrdí že je sušárna nekolik let nevyužívaná. sekačka je elektrická.
Chcete mít přístup k sekačce, nebo k prádelně? Nebo Vám vadí, že nejste mezi těmi třemi, co mají klíče?
Vždy se najde řešení, pokud se lidi chtějí domluvit.
Chci mít přístup do těch místnosti protože v prádelně je kohoutek s vodou a přes prádelnu se dostanu do sušárny kam jsem si občas pověsil prádlo. Jinak s předsedou mame letiti problémy takže se s nim bohužel nedomluvim
chcete do sušárny, která se léta nevyužívá?
Kde sušite Vy a ostatní?
Já si myslím, že problém je jinde, co další čtyři nájemníci, taky mají problém jako Vy?
Vidím v tom vyčůranost z Vaší strany, jak si téměř zadarmo točit vodu, kterou potom s Vámi ve vyúčtování zaplatí i zbylých 7 vlastníků..
Jiná situace by byla, pokud by v prádelně byl vodoměr a při každém půjčení klíče by předseda zkontroloval stav a případnou spotřebu by potom dotyčný vlastník dostal k úhradě.
Nebo přívod vody v prádelně zavřít, pokud se prádelna nevyužívá...
O sekačku se vlastně nejedná, jen o vodu, kterou potom za vás zaplatí i ostatní, že?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.