Dobrý den, koupil jsem ponorné čerpadlo fieldmann 4002, bohužel jsem zjistil, že mám pouze hadici 1/2’’ , kterou k čerpadlu nepřipojím. U čerpadla je trn a je možno napojit hadici 1’’ , v návodu ale píšou, že lze připojit i redukci na 1/2’’ se závitem. Bohužel se mi ale nedaří takovou redukci nikde dohledat, teď jsem koupil v obi ( viz obr.) ale má malý vnější závit… poradíte prosím? Vím že je varianta koupit hadici 1’’, ale já mám k té své už veškeré příslušenství. A například pistoli jsem k 1’’ hadici nikde nenašel.
Kalové čerpadlo má velký průtok a malou výtlačnou výšku (tlak). Proto výrobce nenapadlo, že by se někdo snažil k němu připojovat takovou tenkou hadičku. Těžko totiž najít pro takové zapojení využití. Na zalévání z toho voda sotva poteče, na přečerpávání velkých objemů by se zase čekalo věčnost.
romam
Děkuji za info, vím o tom, že hdice 1/2 neni idealni, ale nikde nemohu najít pistoli na hadici 1’’. Nebo co se používá u 1’’ hadice na rozstřik vody?
romam
Nebo se s dovolením zeptám ještě jinak. Mám retenční nádrž. Teď tam mám povrchové čerpadlo karcher s hadicí 1/2 přimo k tomuto čerpadlu. Ale není to moc praktické ani vzhledné, mít stále vedle nadrze položené čerpadlo. Proto jsem uvažoval o ponorném, případně sudovém, ale tam nevím, jestli je do retenční nádrže použitelné
Hlavne mate vybrane nevhodne cerpadlo, problemy s hadicou su potom nasledok. Kalove cerpadlo je napr na odcerpanie septiku alebo cistenie studne. Na polievanie su ine modely.
romam
Aha, doporučíte mi prosím něco odpovídajicího? Malá zahrada 130m2, délka hadice max 10 metrů, retenční nádrž viz predchozi dotaz
Kombinace kalové čerpadlo, 1/2" hadice a pistole je nesmysl, nic vám z toho nepoteče, běžné levné kalové čepadlo nedá tlak ani jednoho Baru. Na postřik buď musíte koupit klasickou komplet malou vodárnu (já ji v akci pro tento účel koupil v tesku za 999, jinak začínají kolem 2500). Ale ta musí být umístěna pod střechou a na zimu vypustit. Nebo se dá poużít ponorné vibrační čerpadlo Malyš, které dává menší průtok, ale vysoký tlak. V nouzi se dá zapojit napřímo, ale nesmí se uzavírat pistole, musí stále boda téct. Nebo jako to mám já, na hadici T kus do tlakového spínače, který Malyše cca nad 3 Bary vypne. Toto řešení nepotřebuje akumulační nádobu, vibračnímu čerpadlu nevadí přerušované spínání..
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.