Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
chystám se koupit nábytek do ložnice, skřín, komoda, postele atd. Zajímá mě, zda je možné se nějak orientovat v nabídce a vybrat co nejméně zdravotně zatěžující materiál, co se např. týče obsahu formaldehydu. Jaké je jeho množství např. v MDF deskách? Nebo v deskách s melaminem? Nebo jakou dřevotřísku, povrchovou úpravu zvolit? Jak tedy vybírat, pokud by člověk nechtěl masiv, neošetřený nebo s přírodním ošetřením /olej, vosk/. Nábytek z Ikea mě moc nezaujal.
Dále jsem se dočetla, že nekteré rostliny pohlcují formaldehyd, je tedy vhodné je mít i v ložnici? Nebo by v ložnici rostliny být neměly.
Děkuji.
IKEA se prsí právě důrazem na eko. Nevím do jaké míry to je / není pravda. U nich totiž nelze příliš hovořit o nábytku. Ale i to Asko je na tom s (ne)kvalitou zhruba stejně, nicméně ani je bych nepodezíral z použití nevyhovujícího lamina a pod. Těžko říci, co způsobuje Vaši alergii, může jít např o cokoliv okolo textilu - prací prostředek, aviváž...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.