Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Fotovoltaika na eternit?

Od: cerpak* odpovědí: 7 změna:

Mám velmi ideální postavení střechy,je velmi mírně zkosená s orientací na jih (prakticky celý den proti slunci).Velmi dobře přístupná,na nízké budově. Střecha je pokryta vlnitým eternitem v dobrém čistém stavu.Je to na garáži a ne na rodd.domě.Chtěl bych jí použít jako nosič fotovoltaických panelů.S kýmkoliv se však o tom bavím,vždy mi říkají,že to nejde na eternit.Proč? nebo to má nějaké řešení?

Díky za názory

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Většina firem vůbec na eternitové střechy nechce lézt, natož je vrtat/řezat. Když už se nějaká firma najde, tak si to nechají dobře zaplatit a práce jedině v respirátorech a vrtání/řezání zalévat vodou. Vadí jim obecně nebezpečnost složení eternitové střechy.

hodnocení

3x

Tie firmy sa obavaju dvoch veci : eternit je krehky a moze sa zlomit a hlavne, skrutky pre nosne prvky musia vrtat cez ten eternit, co znamena pracu s nebezpecnym materialom. Mozete skusit nahodit nosne listy sam a pre firmu pripravit osb dosky polozene na eternit kvoli roznasaniu hmotnosti, oni len priskrutkuju panely na vami pripravenu konstrukciu a zapoja elektriku.

hodnocení

3x
Jsou fve instalované na vlnitém eternitu. Problém je když praskne deska tak bez rozebrání konstrukce panelů ji nevyměníte. Při montáži je velké riziko poškození desek, proto asi nenajdete montéra který by chtěl na takovou střechu lést.
Možným řešením by bylo vyměnit krytinu, třeba za trapézovy plech.

hodnocení

3x

to: 23it23 ...Měl jsem tady tři firmy a žádné nevadil eternit na střeše z bezpečnostních důvodů, VŠECHNY poukazovaly na malou pevnost eternitu a problematické uchycení a utěsnění prvků skrz eternit. Těch pár děr, které by dělníci vyvrtali, rozhodně neohrozí jejich zdraví více, než procházka městskou ulicí pod eternitovými střechami.

riva
hodnocení

0x

Klidně si to tam namontujte. Eternit má malou nosnost, tak musíte opatrně. Princip uchycení máte třeba na fve-mp.cz/...

karel10
hodnocení

0x

Byl jsem loni ve stejné situaci a také mi to nikdo z firem nechtěl dělat. A nebo jen s výměnou krytiny.

Nakonec jsem našel člověka co to byl ochotný udělat ale to bylo asi tím že měl zrovna velkou nouzi o kšeft. Nedavno když jsem zas od něj něco chtěl tak už má jinou stálou práci a na bokovky už nemá čas ...

Co ale poradím že do eternitu dělal díry pomocí rozbrusky(jaký kotouč ale už nevím) a ležela mu na střeše na pomoc ještě přímá bruska. Prý je to bezpečnější než vrták aby se něco moc neodlouplo ... nevím já to nezkoušel

jenda2
hodnocení

0x

Instalace nosných profilů není žádná věda. Provrtá se eternitová krytina, našroubuje nerezový kombinovaný vrtutošoub. Maticí se jen lehce přitáhne eternit ale celou hmotnost nese samotný nerezový šroub na matici pod a nad nosníkem nad eternitem.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma Fotovoltaika

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]